Het lot van Kaminski: van God in Cyprus tot tweede viool spelen bij Kopenhagen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties
Het lot van Kaminski: van God in Cyprus tot tweede viool spelen bij Kopenhagen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar nog uitgeroepen tot Cypriotisch Doelman van het Jaar. Momenteel aan het wegkwijnen bij FC Kopenhagen. Thomas Kaminski had zijn overstap naar Denemarken helemaal anders voorgesteld. Het relaas van de ongelukkige beginweken op Scandinavische bodem.

Door Diederik Geypen

Anderlecht hoopte zijn sluitstuk deze zomer definitief van de hand te doen. Een gedroomde oplossing voor alle partijen. De goalie kon eindelijk een veelbelovende carrière als nummer 1 uitbouwen. Paars-wit nam een horde weg voor aanstormende jongens Davy Roef en Mile Svilar.

Maar de weken verstreken en Kaminski  geraakte niet voor de gewenste som weg. Begin augustus werd plan B - een uitleenbeurt - weer uit de kast gehaald.

33-jarige concurrent

Ståle Solbakken, de coach van FC Kopenhagen, klopte het hardst op de deur van de gewezen belofteninternational. Een overgang naar de topclub uit Denemarken met een fonkelende accommodatie, daar had Kaminski wel oren naar.

De stap naar de Deense hoofdstad loste de verwachtingen niet in. Een 33-jarige doublure Stephan Maigaard Andersen kreeg de eerste competitieduels het vertrouwen van de man die nog zo aandrong op zijn komst.

Trainer met heimwee

Ook op training bij Byens Hold voelt de Anderlecht-huurling zich niet lekker. Met twee Deense concullega's die een half woord Engels spreken, liggen de oefensessies voortdurend stil voor uitleg.

Die taak is weggelegd voor Anton Scheutjens. Een Nederlandse keeperstrainer die wegens heimwee om de maand naar zijn thuisland terugkeert. Gevolg: de doelmannen zitten meer dan eens een week met de vingers te draaien.

Verloren jaar?

Kaminski mist de arbeid en het vertrouwen om te pieken zoals een jaar geleden bij Anorthosis Famagusta. Bovendien groeit stilaan de vrees dat de Belgische clubs hem uit het oog verliezen.

Een onderhoud met T1 Solbakken moet weldra klaarheid in de situatie scheppen. Anders dreigt het Deense avontuur op een verloren jaar uit te draaien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties