Daarom kan gelijk welke spits niet uitblinken bij de Rode Duivels

Timothy Collard
Timothy Collard
| 42 reacties
Daarom kan gelijk welke spits niet uitblinken bij de Rode Duivels
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De positie van diepe spits blijft een heikel punt bij onze nationale ploeg. Romelu Lukaku, Christian Benteke en Divock Origi konden allen niet overtuigen tijdens de voorbije EK-kwalificatiecampagne. Voormalige Rode Duivel Jan Ceulemans liet voor ons zijn licht over het probleem schijnen.

Door Timothy Collard

Benteke, Origi, Batshuayi en Depoitre scoorden elk één doelpunt, terwijl Lukaku niet tot scoren kwam tijdens de EK-kwalificatiecampagne. Dat is magertjes. Maar hoe komt dat toch?

Aanvallende middenvelders zijn dé mannen

“Het heeft heel wat te maken met de manier waarop onze nationale ploeg speelt, hé”, zet Ceulemans in een gesprek met Voetbalkrant.com. “De spelers rond onze diepe spits willen graag de bal in de voet en zorgen te weinig voor diepgang.”

“Hazard, Mertens, De Bruyne; dat zijn allemaal jongens die technisch sterk zijn en de bal goed kunnen bijhouden. Vooral Hazard is iemand die het spel vaker vertraagt dan versnelt.”

“Wil je Lukaku laten renderen? Stuur hem dan in de diepte”

– Jan Ceulemans

“En net daarom komt Lukaku niet goed tot zijn recht bij de nationale ploeg. Als je hem wil laten renderen, dan moet je hem net wél in de diepte kunnen sturen.”

Wat is dan de oplossing voor de nationale ploeg? “Een type Lewandowski hebben we natuurlijk niet, hé. Maar goed… We mogen ook niet klagen als we zo’n sterke lichting hebben. Benteke en Lukaku zijn mannen die er ook 15 per jaar intrappen in de Premier League. Dat is niet niks!”

Benteke nummer 1

Met het oog op het EK ziet Ceulemans dan ook niet meteen iemand anders opstaan om in de spits te staan. “Benteke blijft de eerste keuze van Wilmots, dat is wel duidelijk. Hij doet het lang niet zo slecht, dus ik zie ook geen reden om daar verandering in te brengen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties