Harbaoui legt terugkeer naar Lokeren uit, spreekt over andere opties én de Gouden Stier

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Harbaoui legt terugkeer naar Lokeren uit, spreekt over andere opties én de Gouden Stier
Foto: © photonews

Sporting Lokeren heeft dinsdagnamiddag zijn ‘nieuwe’ spits Hamdi Harbaoui voorgesteld. De aanvaller keert na iets meer dan een jaar terug naar de club waar hij o zo succesvol was. De Tunesiër gaf op een speciaal voor hem belegde persconferentie meer uitleg bij zijn keuze.

Timothy Collard in Lokeren

Lokeren speelde kort op de bal en wist Harbaoui uiteindelijk te overtuigen om terug te keren naar Daknam. Al kon de spits ook bij tal van andere clubs terecht… “Het klopt dat ik ook andere opties had. In België én in het buitenland. Maar… Ik denk dat ik de juist keuze heb gemaakt door voor Lokeren te kiezen.”

"Ik heb alles te danken aan België en Sporting Lokeren"

“Ik wilde nadat ik mijn contract had verbroken bij Qatar eigenlijk onmiddellijk terug naar België. Ik heb hier de Beker van België gewonnen en ik ben hier topschutter geworden. Ik heb alles te danken aan dit land en deze club. Ik ben altijd in contact gebleven met Lokeren en wil de club nu iets teruggeven.”

Er gaat nu natuurlijk met grote ogen naar Harbaoui gekeken worden. Hij moet het vel van Bob Peeters redden. “Ik heb al kort gesproken met de coach. Hij heette me welkom, maar veel andere zaken hebben we eigenlijk niet besproken. Maar ik weet wat me te doen staat, hé.”

Het is de bedoeling dat Harbaoui samen met Jaja Coelho, die andere nieuwkomer, een sterk duo gaat vormen in de voorhoede van de Waaslanders. “Of ik Coelho ken? Ik ken hem van toen hij nog bij Genk zat. Maar ik zal hem vanaf nu iedere dag beter leren kennen, hé.”

"De Gouden Stier? Da's nog wat vroeg"

Hamdi Harbaoui

Harbaoui kroonde zich in het seizoen 2013-2014 nog tot topschutter in de Jupiler Pro League. Hoopt hij stiekem om dat nog eens over te doen? “De Gouden Stier? Daar denk ik nog niet aan”, lachte de goaltjesdief zijn tanden bloot.

“Het is nu écht wel nog te vroeg om het daarover te hebben. Laat me eerst maar een doelpunt of twee maken. Dan zien we wel.”

Harbaoui houdt de druk dus nog even af, en wil vooral opklimmen in de stand. “Ik voel me goed en nu is het zaak om alles te geven voor Lokeren.. Deze ploeg staat niet waar ze hoort te staan. Het ontbreekt aan dat tikkeltje geluk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties