Losada héél hard voor MPH: "Met Simons en Claudemir straf je je ploeg"

Losada héél hard voor MPH: "Met Simons en Claudemir straf je je ploeg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze huisanalist, Hernan Losada, ging gisteren mee naar Anderlecht-Club Brugge. En hij was vooral streng voor Michel Preud'homme. "Zo wordt Club nooit kampioen. Claudemir en Simons, één van de twee is toch genoeg?", was Losada's grootste verzuchting.

Door Johan Walckiers

Losada ziet het spel goed. Na een halfuur had hij al drie rake opmerkingen gegeven: "Anderlecht heeft niet geleerd van de match tegen KV Mechelen. Club heeft enkel kansen op ingooien", "Tielemans is niet goed" en "Ik begrijp de opstelling van Club niet. Wat staan Simons en Claudemir daar alletwee te doen?"

Vooral die laatste opmerking wekte onze belangstelling. "Ik was verrast door het spel van Club. Zij moesten normaal gezien frisser zitten omdat ze met een reserveploeg speelden tegen Legia Warschau. Anderlecht speelde met dezelfde ploeg. Maar Brugge was niet frisser. Ze hebben bij balverlies nooit druk kunnen zetten", vond Losada.

Wat stonden die twee daar te doen als je Vanaken hebt?

Hernan Losada

"Elke keer ze de bal verloren, kon Anderlecht opbouwen, zonder druk. Bij de 2-0 en zelfs bij de 3-0 kwam er geen reactie. Brugge bleef met twee centrale middenvelders spelen. Wat stonden Claudemir en Simons daar alletwee te doen als je Vanaken op de bank zitten hebt?"

"Eén van de twee was toch genoeg? Met die twee op te stellen, straf je je eigen ploeg. Vanaken kan naast Simons op de 'acht' spelen. Dan heb je veel meer snelheid in de ploeg. Alles ging zo traag bij Club."

Met Preud'homme wordt Club nooit kampioen

Hernan Losada

Het verschil tussen beide ploegen lag dus op het middenveld, waar Anderlecht duidelijk de overhand had. "Dendoncker haalde Vazquez uit de match, Praet was beslissend en Tielemans herstelde zich na een slechte eerste helft. Ook omdat hij dat mocht doen van Simons. Ik weet niet wat Hasi tegen hem zei tijdens de rust, maar het hielp", vond Losada, die nog een straffe uitspraak in huis had.

"Met Preud'homme wordt Club zo nooit kampioen. Komaan, Vanaken op de bank houden voor één van die twee. En ook zijn vervangingen! Dierckx en Leandro eruit voor Vossen en Diaby. Dan neem je geen risico's. Hij bleef met zes achterin spelen. Als het 2-0 is, moet je toch alles of niets spelen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties