Voormalige Rode Duivel onthult: 'Gesjoemel bij dopingcontrole Maradona kostte ons WK-finale'
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 21 reacties

Leo Van der Elst: 'Gesjoemel bij dopingcontrole Maradona'

Voormalige Rode Duivel onthult: 'Gesjoemel bij dopingcontrole Maradona kostte ons WK-finale'
Foto: © Photonews

Hadden de Rode Duivels en niet Argentinië de finale op het WK van 1986 in Mexico moeten spelen? Volgens voormalig international Leo Van der Elst wel. Hij meent namelijk dat er na afloop van de match is gesjoemeld tijdens de dopingcontrole van Diego Maradona.

In de halve finales op het WK in ‘86 kwam onze nationale ploeg uit tegen Argentinië. In de tweede helft etaleerde ene Diego Maradona zijn klasse. Met twee goals knikkerde hij de Rode Duivels uit het toernooi.

"Maradona was buitenaards. De reden? Ik heb een vermoeden"

Leo Van der Elst

Maradona was buitenaards in de tweede helft. Wat de reden daarvoor was? Dat weet ik niet. Ik heb misschien wel een vermoeden. Maar… Het was een andere Maradona.”

Het was pas na de match dat Van der Elst zich écht vragen begon te stellen. “Ik moest naar de dopingcontrole en werd afgezonderd in een kamertje van drie op drie. Na tien minuten kwamen daar twee kleerkasten binnen, vergezeld van een klein manneke met krulletjes.”

"Hi, I am Leo"

Leo Van der Elst

“Ik heb een groot bakkes, maar op dat moment kwam er niets uit. Ik ben niet verder gekomen dan ‘Hi, I am Leo’, waarop hij antwoordde ‘Hi, I am Diego. Maar dat wist ik natuurlijk al.”

“Ik heb dan mijn plasje gedaan. Ik weet niet of Maradona gewacht heeft tot ik weg was, maar ik heb dat kamertje maar verlaten. En Diego bleef alleen achter”, blijft Van der Elst mysterieus.

Het interview vond plaats in het kader van de jaarlijkse ‘Maradona-fuif’ van caféploeg Les Enfants Terribles. Wie meer wil weten over de bizarre dopingcontrole van Maradona, kan op 7 november terecht op de fuif. Daar is Van der Elst namelijk bereid om off the record meer prijs te geven over het voorval.

We geven u ook nog eens de beelden mee van de bewuste wedstrijd tussen België en Argentinië:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties