Wij hakken met uw hulp knopen door: deze verdedigers moeten voor België naar het EK

Wij hakken met uw hulp knopen door: deze verdedigers moeten voor België naar het EK
Foto: © Photonews

Vrijdag maakt onze bondscoach rond de middag zijn namen bekend voor de oefeninterlands tegen Italië (13/11) en Spanje (17/11). En dus is het voor hem tijd om te kiezen en knopen door te hakken, ook met oog op het EK. Wij helpen hem - met uw hulp. Vandaag: de verdedigers.

In de verdediging zijn er richting het EK 2016 in Frankrijk behoudens ongelukken al een flink pak zekerheden. Als ze fit zijn, dan nemen wij zeker mee: Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Nicolas Lombaerts.

Daarmee hebben we een pak centrale verdedigers die er voor ons sowieso bij moeten. De kans dat een van hen niet fit blijkt voor het EK is natuurlijk altijd bestaande, maar we gaan er vanuit dat ze er allen zullen bij zijn.

Echte backs of rustige vastheid?

En dus is de vraag natuurlijk: wat moet Wilmots daarnaast doen. Extra opties kiezen voor het centrum, of net enkele typische backs oproepen? Op links is Lukaku dan een optie, op rechts Meunier. Al durven wij ook de Gentenaars Asare en Foket naar voren schuiven.

En wat te denken van Cavanda of Ritchie De Laet, die weinig tot geen kansen kregen van Wilmots voorlopig. Er vermoedelijk wel bij in de selectie van de bondscoach: Jason Denayer, maar hebben we nog een extra centrale man nodig? 

We leggen het in uw handen. Welke drie verdedigers zou u nog oproepen naast Kompany, Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen en Lombaerts? Of laat u een van hen liever ook thuis? Laat in de reacties ook weten wie je koos en waarom! 

Welke verdedigers roept u op? Je kan er drie kiezen!

84%
3%
18%
12%
59%
3%
19%
65%
17%
3%
3%
3%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties