Oude gloriën Davy Schollen niet naar vierdeklasser: "Ik kan mijn dagen vullen met mijn klusjesdienst"

Davy Schollen niet naar vierdeklasser: "Ik kan mijn dagen vullen met mijn klusjesdienst"
Foto: © photonews

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week is het de beurt aan Davy Schollen: jarenlang hield de sympathieke doelman de netten schoon van STVV en Anderlecht. Maar wat doet hij momenteel? Een verrassend antwoord!

Vanuit de jeugd van Rummen en Hoegaarden ging Schollen in 1999 bij STVV aan de slag. Hij kreeg er op jonge leeftijd al een aantal kansen en bekroonde dat met een overstap naar Genk in 2002.

In twee jaar NAC Breda kreeg hij veel speelmogelijkheden in Nederland, na een uitleenbeurt naar Anderlecht bleef hij er jarenlang. Vaak als tweede doelman, al pikte hij elk seizoen toch wel zijn wedstrijden mee. 

"Ik heb zoveel mooie momenten meegemaakt. Mijn debuut in eerste klasse, titels, een supercup, de Beker van België. Het is eigenlijk te veel om op te noemen", geeft Schollen aan in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Maar elk moment was gewoon mooi om mee te nemen. Ik kan nu de positieve en de negatieve zaken van een voetbalcarrière ook meegeven aan de jonge gasten van STVV waar ik keepertrainer van ben."

Het kriebelt niet meer om te keepen -

Deze zomer stopte hij definitief met keepen. "Het kriebelt niet speciaal, neen. Er was onlangs contact van Bilzen-Waltwilder om me binnen te halen. We hebben daarover gesproken, maar ik heb hen ook mijn situatie uitgelegd."

En in die situatie komt keepen niet meer voor: "Neen, ik kan momenteel mijn dagen goed vullen met andere zaken. Mijn beslissing om te stoppen lag vast, al was ik wel gecharmeerd door het voorstel."

Een les heeft Schollen wel geleerd: "Het is belangrijk een diploma te halen. Toen ik jong was, dacht ik enkel aan voetballen, maar mijn moeder heeft me overtuigd. En dat legt me nu geen windeieren."

"Sinds kort heb ik namelijk een eigen bedrijfje, een klusjesdienst. Met mijn diploma in schrijnwerkerij en een aantal goede contacten kan ik nu nog steeds mijn eigen baas zijn. Dat geef ik dus ook mee aan de jonge gasten: iets ander de hand hebben is altijd een zegen. Ook al denken ze nu enkel aan voetbal, er zijn er niet veel die slagen want er zijn weinig plekjes op het hoogste niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties