Met dit rapport over Thomas Meunier kwam de scout van Internazionale thuis

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 11 reacties
Met dit rapport over Thomas Meunier kwam de scout van Internazionale thuis
Foto: © Photonews

Over één ding zijn we het met z’n allen eens. Thomas Meunier is aan zijn laatste maanden bij Club Brugge bezig. Ook gisteren zakten een pak scouts naar West-Vlaanderen af om de Luxemburger aan het werk te zien. Wat stond er in die notitieboekjes?

Thomas Meunier liet zelf al meermaals optekenen dat zijn droom zich in de Bundesliga afspeelt. Maar geen nood, Thomas. Schalke 04, Borussia Mönchengladbach, Hamburger SV en VfL Wolfsburg volgen jouw doen en laten nog steeds op de voet. 

Het is al lang geen geheim meer dat ook Internazionale een oogje heeft op Meunier. De Italiaanse grootmacht wil de Rode Duivel naar de Serie A halen en reisde de voorbije weken Europa rond om hem aan het werk te zien. En de rapporten waren positief. 

1. Aanvallende impulsen: uitstekend

De aanvallende kwaliteiten - inclusief voorzet - van Meunier werden gisteren meermaals in de verf gezet. Elke kans voor blauw-zwart voor de rust passeerde de voeten van de Luxemburger. Bovendien toonde hij zich enorm efficiënt in de combinatie met Felipe Gedoz. 

2. Neus voor doelpunten: check

Ook het verleden van Meunier speelt een belangrijke rol. Als aanvaller wist hij in het verleden het doel perfect staan. En die neus voor doelpunten is nog steeds een troef. Of wat kunnen we anders zeggen van het buitenkantje rechts die gisteren voor de drie punten zorgde? 

3. Verdedigende kwaliteiten: werk aan de winkel

In de Belgische competitie behoort Meunier altijd tot de beste flankverdedigers, maar een scout van een topclub zal ook wel opgemerkt hebben dat er nog werk aan de winkel is. In de Bundesliga, Serie A of Premier League is het dodelijk om ruimte te laten in je rug. 

CONLUSIE: prijs-kwaliteit een koopje!

En toch is de nog altijd maar 24-jarige Meunier met een geschatte waarde van zo’n zeven miljoen euro een koopje. De progressiemarge is zó groot dat hij in de toekomst z’n mannetje moet kunnen staan in een topcompetitie. Maar meteen naar een topclub? Dat is misschien niet het strakste plan...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties