De keuzes van Wilmots gewikt en gewogen: "Januzaj zou beter wat ritme opdoen, en Kums speelt nochtans fantastisch"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
De keuzes van Wilmots gewikt en gewogen: "Januzaj zou beter wat ritme opdoen, en Kums speelt nochtans fantastisch"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de oefenwedstrijden tegen Italië en Spanje. De bondscoach maakte enkele opvallende keuzes, maar waren die ook terecht? Wij legden ons oor te luisteren bij oud-voetballer Tim Smolders.

We legden Smolders de meest opvallende (niet-)selecties voor en vroegen om zijn mening.

Over Sven Kums

“Ik had Kums er graag bij gezien. Ik vind het jammer voor hem, want hij speelt écht fantastisch. Maar als je naar de concurrentie bij de Rode Duivels kijkt, dan kan ik wel begrijpen dat Wilmots Kums links laat liggen.”

Over Adnan Januzaj

“Het is normaal dat je ontgoocheld bent, als je niet bij de A-selectie bent. Maar weet je, het is geen schande om mee te spelen met onze beloften. Het zou, gezien zijn situatie, geen kwaad kunnen om wat extra matchritme op te doen.”

Over Michy Batshuayi

“Hij scoort aan de lopende band bij Olympique Marseille, dat het lang niet zo goed doet in de Ligue 1. Hij is topschutter in Frankrijk, dat zegt voor mij toch wel genoeg.”

Over Laurent Depoitre

“Ook voor hem is er veel concurrentie, misschien net iets minder dan voor Kums. Het is ergens logisch dat hij opnieuw Rode Duivel is, maar toch: het is heel erg knap dat hij er bij is.”

Globaal gezien…

“Globaal gezien ben ik het eens met de keuzes van Wilmots. Het is belangrijk om nu verder te bouwen op wat er al stond en niet al te veel te veranderen. De bondscoach moest enkele moeilijke keuzes maken, maar heeft dat toch correct gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties