Tweede klasse: Antwerp kan dan toch verliezen op eigen veld

Caroline Tonnelier
| 43 reacties

In tweede klasse waren alle ogen vanavond gericht op de topaffiche tussen Antwerp en Cercle Brugge. Als opwarmertje mocht Eupen al aan de bak op het veld van Virton.

Antwerp - Cercle 0-1

Antwerp en Cercle Brugge zaten beiden in een dipje, maar het was toch eerder verrassend Groen-Zwart dat rechtkrabbelde in het Bosuilstadion. De West-Vlamingen gingen met het kleinste verschil winnen en vinden zo opnieuw aansluiting bij de top. Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd vindt u hier

Deinze - Dessel Sport 0-2

Deinze leed op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen Dessel Sport. Dat bleek de doodsteek voor Dennis Van Wijk. De coach kreeg na de partij zijn ontslag.

Virton - Eupen 1-4

Eupen draait opnieuw mee aan de top en ging dus vol voor de drie punten. Al is een zege op Virton geen sinecure: Roeselare was het enige team dat er dit seizoen al ging winnen. 1-4 werd het toen en diezelfde score stond ook vanavond op het bord na 90 minuten.

Taulemesse bracht de bezoekers al snel op voorsprong, maar Virton kwam via Romey terug op gelijke hoogte. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Rodrí echter toe en in de tweede helft maakten Victor Curto en opnieuw Taulemesse het helemaal af.

Eupen komt dankzij deze zege voorlopig aan de leiding met 29 punten. Het staat op gelijke hoogte van Tubize, dat zondag tegen Lierse speelt en heeft nu drie punten voorsprong op Antwerp