Reactie Dé held van Westerlo: "Een penalty stoppen met de hete adem van de Antwerp-fans in mijn nek: heerlijk!"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Westerlo
| 7 reacties
Dé held van Westerlo: "Een penalty stoppen met de hete adem van de Antwerp-fans in mijn nek: heerlijk!"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Koen Van Langendonck kroonde zich woensdagavond in de bekermatch tegen Royal Antwerp FC tot de absolute held van KVC Westerlo. De doelman stopte de beslissende strafschop van Nico Binst en was daar na afloop natuurlijk blij mee.

“Dat ik de held ben? Goh… Dat zou ik niet zeggen”, aldus een bescheiden Van Langendonck na de match. “Iedereen is er 120 minuten vol voor gegaan, dus dat we doorgaan ligt niet alleen aan mij. Maar je weet, dat als het op strafschoppen aankomt, een doelman kan uitblinken.”

Hoewel het een thuismatch was voor Westerlo, waren de omstandigheden niet optimaal. “Het was bijna een uitwedstrijd met al die supporters van Antwerp. Als je dan een penalty kan stoppen met de hete adem van de bezoekende supporters in je nek, dat is toch een heerlijk gevoel.”

Onterechte strafschop in tweede helft

En dat nadat hij in de reguliere speeltijd onterecht een strafschop tegen kreeg. “Toen ik de scheids hoorde fluiten en naar de stip zag wijzen, kon ik mijn ogen niet geloven… Ik speelde duidelijk de bal! Maar goed je mag daar niet bij stilstaan en proberen om terug in de match te keren. En dat hebben we gedaan.”

Specialiteit

Het is overigens niet de eerste keer dat Van Langendonck een elfmeter stopt. “Wat mijn geheim is? Wel, ik kijk naar de aanloop én de manier van trappen van de speler. En natuurlijk is er ook een tikkeltje geluk nodig”, besloot de doelman van Westel met de glimlach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties