Super League: Anderlecht klopt Lierse en blijft leider, eerste punten voor OHL en Gentse doelvrouw scoort!

De vrouwen van Anderlecht hebben de topper in de Super League gewonnen met duidelijke cijfers: 3-0. Standard blijft in het spoor, Lierse zakt naar de derde plaats. OH Leuven pakte dan weer zijn eerste puntjes van het seizoen.

Anderlecht - Lierse 3-0

In de stand was het verschil tussen leider Anderlecht en eerste achtervolger Lierse amper een puntje. Dat beloofde dan ook een spetterende topper te worden.

Na een dik kwartier kwam de thuisploeg in Tubeke op voorsprong via Heleen Jaques, meteen ook de ruststand. Na de koffie was er nog maar net afgefloten of Solange Carvalhas verdubbelde de score. Lierse drong nog aan, maar een kwartier voor tijd deed Deloose de boeken dicht.

Standard - Eva's Tienen 5-0

In de stand blijft paars-wit leider, Lierse zakt naar de derde plaats door de zege van Standard tegen Eva's Tienen. Aan de rust stond het op de Académie Dreyfus in Angleur al 2-0 via Zeler en Schoenmakers.

Na de pauze werd het via Demoustier, Wijnants en opnieuw Schoenmakers een handjevol voor Standard. In de stand blijven zij in het spoor van Anderlecht.

OH Leuven - Heist 1-0

Bij OH Leuven is de nul dan weer eindelijk van het bord. Onder nieuwe coach Niki De Cock werden de eerste drie punten van het seizoen binnengelepeld. Het eerste doelpunt van het seizoen werd gemaakt door Obasogie.

Gent - Genk 4-1

In Oostakker stond het aan de rust al 3-1 voor de thuisploeg. Amber Maximus scoorde toen al twee, doelvrouw Nicky Evrard zette de 3-1 ruststand op het bord na een strafschop.

De bezoeksters moesten een volledige helft met tien aan de bak en eindigden zelfs met negen, Amber Maximus maakte haar hattrick nog vol.