En nu die aanvaller nog, Racing Genk!

En nu die aanvaller nog, Racing Genk!
Foto: © photonews

Racing Genk heeft zijn nieuwe middenvelder beet in de vorm van Malinovsky, voor de positie van nieuwe spits zijn er enkele gegadigden. Ene Mbwana Ally Samatta lijkt erg graag te willen komen, maar kan hij ook een versterking betekenen voor de Smurfen?

Mbwana Ally Samatta, een 23-jarige Tanzaniaanse spits komt momenteel uit voor het Congolese TP Mazembe. Hij rijgt de goede prestaties aan elkaar en komt zelfs in aanmerking om beste speler in Afrika te worden.

Samatta zelf gaf aan dat de tijd is aangebroken om naar België af te zakken. Hij wil zich via een passage in ons land meten met de topteams in Europa. Met een 60-tal doelpunten in een dikke 100 wedstrijden voor Mazembe weet hij het doel zeker wel staan.

Congolese competitie is de Belgische niet

Maar: de Congolese competitie is natuurlijk niet de Belgische. "Iemand die op zijn 23e nog in Congo speelt, dat is misschien te lang", gaf Aad De Mos al aan in Stadion.

Iemand als Karelis - die toch al wat strepen heeft verdiend in Europa - lijkt dan een veiligere (maar duurdere) oplossing voor de Genkenaars. En Houben gaf deze week al aan dat ze budgettair niet meekunnen met Anderlecht en Club Brugge op dit moment.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties