Welke keuze maakt ruwe diamant van Genk? Buitenland, Anderlecht, Club Brugge of… toch Genk?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Welke keuze maakt ruwe diamant van Genk? Buitenland, Anderlecht, Club Brugge of… toch Genk?
Foto: © SC

Er is de laatste tijd heel wat te doen omtrent Dante Vanzeir (17). KRC Genk stelde zijn jonge talent vlak voor de jaarwisseling voor een ultimatum: ‘bijtekenen of niet mee op stage’. Vanzeir en zijn entourage lieten zich niet onder druk zetten en dus liet Genk hem thuis. Maar hoe moet het nu verder?

Het kan niet anders of er is iets gebroken tussen Genk en Vanzeir… Algemeen directeur Patrick Janssens benadrukte in een interview nochtans dat het de jeugdinternational met die uitspraken niet onder druk wilde zetten. Maar zo komt het natuurlijk allesbehalve over.

Niet veel later staken dan ook al de eerste geruchten op. RSC Anderlecht én Club Brugge zien wel wat in Vanzeir, die op het WK U17 in Chili nog hoge ogen gooide door twee goals te scoren in de troostfinale. En volgens onze bronnen zou ook VfL Wolfsburg wel oren hebben naar het piepjonge talent van Genk.

Kan Genk zijn toptalent nog overtuigen?

Er wordt dezer dagen dus flink aan de mouw van Vanzeir getrokken. Al gaf zijn belangenbehartiger, Nico Vaesen, ook al aan dat de jonge winger nog niet voor zichzelf heeft uitgemaakt waar hij volgend jaar wil spelen.

Slaagt het bestuur van Genk er alsnog in om Vanzeir ervan te overtuigen om in de Cristal Arena te blijven? ‘Dezelfde weg opgaan als Kevin De Bruyne’, met dat argument kunnen Patrick Janssens en Dimitri De Condé natuurlijk wel uitpakken.

Naar Anderlecht of Club Brugge? Neen, wellicht niet

Een overstap naar een concurrent als Anderlecht of Club Brugge? Dat lijkt ons toch straf. Op het gebied van jeugdaccommodaties kunnen beide ploegen Genk toch maar moeilijk overtreffen.

Tenzij paars-wit of blauw-zwart aan Vanzeir kan beloven dat hij onmiddellijk speelkansen zal krijgen bij het eerste elftal – en dat lijkt ons toch ook straf – zal Vanzeir niet gauw de overstap maken naar Brussel of Brugge.

Buitenlandse piste kan erg interessant zijn

Dan rest er nog de buitenlandse piste. Een club die erom bekend staat goed met jeugdige talenten om te gaan en ook nog eens meer aanzien heeft dan Genk, dat is altijd interessant. Of kiest Vanzeir alsnog voor ‘zijn’ Genk? Het is duidelijk: het jonge talent staat op een kruispunt in zijn carrière en moet een belangrijke knoop doorhakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties