Italiaanse topcoaches flink met elkaar in de clinch: “Hij is een racist en noemde mij een homofiel’

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Italiaanse topcoaches flink met elkaar in de clinch: “Hij is een racist en noemde mij een homofiel’
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het werd dinsdagavond geen al te leuke avond voor Napoli. De fiere leider uit de Serie A werd door concurrent Internazionale uit de beker geknikkerd en tot overmaat van ramp is er nu ook nog eens felle kritiek aan het adres van Napoli-trainer Maurizio Sarri.

Volgens Roberto Mancini, de trainer van Inter, ging Sarri serieus over de schreef tijdens het bekerduel. “Sarri is een racist. Mensen als hij zouden vandaag de dag niet meer in het voetbal actief mogen zijn”, aldus de ex-coach van Manchester City aan RaiSport.

Mancini verklaarde zich meteen nader. “Op het einde van de match ging ik bij de vierde official verhaal halen. Ik vroeg hem waarom er 5 minuten extra tijd bijkwamen. Sarri kwam naar me toe gelopen en noemde me ‘homo’ en ‘homofiel’. Ik zou trots zijn om een homo te zijn, als hij zichzelf een echte man noemt”, repliceerde Mancini.

"Sarri is een schande!"

Roberto Mancini

“Sarri is een schande…”, ging Mancini nog even door. “Toen ik na de match naar hem toeging, heeft hij zijn excuses aangeboden. Één ding weet ik zeker: was dit in Engeland gebeurd, dan zou hij nooit meer op een veld mogen staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties