Ruytinx zaterdag voor het eerst in paars-wit shirt: "Ik speel niet meer tegen Anderlecht en Club Brugge, maar veel eersteklassers zijn jaloers op Beerschot"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 10 reacties
Ruytinx zaterdag voor het eerst in paars-wit shirt: "Ik speel niet meer tegen Anderlecht en Club Brugge, maar veel eersteklassers zijn jaloers op Beerschot"
Foto: © Photonews

Bjorn Ruytinx is klaar om zaterdag te debuteren in het shirt van KFCO Beerschot-Wilrijk. De aanvaller werd in Spanje klaargestoomd voor de wedstrijd tegen KVK Tienen. Onze redactie vuurde drie vragen op hem af.

Bjorn Ruytinx is het nieuwe speerpunt van KFCO Beerschot-Wilrijk. El Toro werd weggeplukt bij KV Oostende met een doel: de doelpuntenproductie van de Mannekens opkrikken. 

Bjorn, je bent net terug van een ploegstage in Spanje. Dat op zich is al opvallend voor een derdeklasser. Welke raakpunten heb je de voorbije dagen nog opgemerkt tussen KFCO Beerschot-Wilrijk en een modale eersteklasser? 

"De stage in Marbella was top! Ik ben geschrokken van de trainingen, in positieve zin! Er is hard én professioneel gewerkt. Zo'n oefenkamp was ideaal om mijn plaats binnen de groep te zoeken. Ik zie raakpunten tussen Beerschot en pakweg OH Leuven, maar KV Oostende is toch nog twee niveaus hoger."

Hoe voel jij je momenteel? Je trainde de voorbije maanden dan wel met de Kustboys, maar speelminuten waren daar niet bij.

"Ik merk dat ik fysiek op een goed niveau aan het komen ben. Al mis ik natuurlijk matchritme. En daar is één oplossing voor: wedstrijden spelen! (knipoogt) Ik hoop alleszins dat ik geselecteerd word voor de wedstrijd van zaterdag. Het is de bedoeling om via een aantal invalbeurten in de basiself te geraken."

Daar zeg je zoiets: wedstrijden. Je bent wedstrijden tegen RSC Anderlecht, Club Brugge en KAA Gent gewend. Nu volgen kleppers als... KVK Tienen, Hoogstraten VV en Ciney.

"Ik geef toe dat het vreemd is. Maar ik kom nu veel bekende gezichten tegen van toen ik zelf nog in de lagere reeksen actief was. KFCO Beerschot-Wilrijk speelt wekelijks voor zevenduizend fans, hé. En die gasten zorgen constant voor sfeer. Daar zijn heel wat eersteklassers dan weer jaloers op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties