Vertrek Vanderhaeghe steekt nog steeds bij Kortrijk: "Maar Yves mag niet vergeten dat hij een kans als T1 kreeg door de fans"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 2 reacties
Vertrek Vanderhaeghe steekt nog steeds bij Kortrijk: "Maar Yves mag niet vergeten dat hij een kans als T1 kreeg door de fans"
Foto: © photonews

Yves Vanderhaeghe keert vanavond voor het eerst terug naar het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. De fans van KV Kortrijk zijn niet vergeten hoe de coach hen in de steek heeft gelaten. Maar acties worden er niet verwacht.

Yves Vanderhaeghe loodste KV Kortrijk vorig seizoen naar play-off 1, maar scheert anno 2016 hoge toppen met KV Oostende. Vanavond keert de voormalige Rode Duivel terug naar de plaats waar het voor hem begon: het Guldensporenstadion.

"We zijn nog niet vergeten dat Yves Vanderhaeghe ons in de steek gelaten heeft", vertelt Jean-Pierre Staelens van SC Overleie. "Al heeft de coach ons ook mooie momenten doen beleven. De chaos na zijn vertrek? Dat was een normale reactie van iedere fan."

Vooral de manier waarop Vanderhaeghe bij de Kerels vertrok steekt nog steeds. "Ik begrijp dat je voor het geld van Oostende kiest, maar teken dan geen contractverlenging bij KVK."

"Bovendien mag Yves nooit vergeten dat hij een kans als T1 kreeg door de fans van Kortrijk." Het Kortrijkzaanse bestuur was niet overtuigd van de kwaliteiten van Vanderhaeghe, maar gaf hem een kans op aandringen van de achterban.

Ik begrijp dat Yves Vanderhaeghe voor het geld van KV Oostende koos, maar teken dan geen contractverlenging bij KV Kortrijk

Jean-Pierre Staelens

Een speciale ontvangst moet Vanderhaeghe niet verwachten of vrezen. "Zo'n transfers zijn nu eenmaal eigen aan kleinere clubs. Bovendien hebben we onze eigen problemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties