Jongeren Anderlecht op de korrel? "Je kan niet vergelijken met de tijd van Kompany"

Jongeren Anderlecht op de korrel? "Je kan niet vergelijken met de tijd van Kompany"
Foto: © Photonews

Guillaume Gillet nam deze week in een interview met S/V Magazine de jongeren van Anderlecht op de korrel: "Ze hebben het te makkelijk", zei de voormalige speler van paars-wit. Besnik Hasi vindt dat je tijden en generaties niet mag vergelijken.

Gillet was vooral scherp voor de mentaliteit van de jongeren. "Ik heb het interview niet gelezen, maar die mentaliteit is niet enkel van toepassing op de jongeren. Het is onmogelijk om te vergelijken met vroeger. Jonge gasten zijn anders opgevoed, zijn mondiger. Daarbij, we moeten niet alles op hen afschuiven", vindt Hasi.

Hasi komt uit een periode waarin Vincent Kompany doorbrak. "Maar dat kan je ook niet vergelijken. Vincent was de enige jongere toen in de ploeg. Nu hebben we verschillende talenten dankzij onze goede jeugdwerking. We mogen niet de fout maken de jeugd de schuld te geven, we moeten de jongeren helpen."

"Er is ook weinig concurrentie, dat was vroeger anders. Als de concurrentie groter is, moet je geconcentreerder spelen. Ze moeten ambitie tonen en persoonlijkheid. Ze moeten willen de beste zijn", aldus Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties