Dury en Lepoint beseffen: "Dát is onze uitdaging"

Dury en Lepoint beseffen: "Dát is onze uitdaging"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"We moeten zes op zes halen tegen OH Leuven en Westerlo", klonk het vooraf aan de Gaverbeek. Achteraf mocht het nog blij zijn met een gelijkspel tegen de Leuvenaars. Waarom draait het niet? De spelers en trainer geven een uitleg.

"We pakken geen punten meer. We slikken te vaak doelpunten, en steevast ook nog op dezelfde manier", beseft Christophe Lepoint. "Hoe dat komt? Geen idee. 1 kans, 1 goal was het voor Leuven voor de rust, uiteindelijk moesten we blij zijn dat we nog konden gelijkmaken."

Tegen Westerlo zal het nu echt wel moeten: "En zij zijn goed bezig met 6 op 6. In de laatste zeven wedstrijden zullen we ons doel - play-off 1 - moeten proberen vast te leggen. Makkelijk wordt het niet, maar wij zijn nu aan zet."

Ik denk dat de spelers het ook wel beseffen -

Francky Dury 

Gelijkaardige woorden bij coach Francky Dury: "1 op 6, dat is geen goede manier om aan het nieuwe jaar te beginnen. We hebben ook twee keer niet goed gespeeld, dat moeten we gewoon erkennen. In Genk was het niet goed, nu brachten we ook te weinig kwaliteit."

"De intentie was er wel, aan onze mentaliteit lag het niet. Maar we kwamen een aantal keer goed weg, het enige positieve is dat we toch nog een puntje kunnen pakken. We hebben niet goed gespeeld en ik denk dat de spelers dat ook wel weten."

"Ik voel in de groep dat iedereen hard werkt, maar dat er geen bevrijding zit in de groep. Dat is voor ons nu een uitdaging, want ze merken ook dat het niet 100% goed draait."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties