Essevee heeft weinig defensieve opties in Westerlo

Essevee heeft weinig defensieve opties in Westerlo
Foto: © photonews

Zulte Waregem neemt het zaterdagavond op in en tegen Westerlo. Geen makkelijke match tegen de hekkensluiter en coach Francky Dury zal mogelijk opnieuw moeten puzzelen achterin. Een overzicht.

Aan de linkerkant van de verdediging normaliter geen enkel probleem: zowel Bryan Verboom, Abdou Diallo als Bruno Godeau zijn 100% fit. Bovendien kunnen zeker die laatste twee zowel op de linksachter als centraal in de verdediging goed uit de voeten.

Qua rechtsvoetigen is er echter wél een probleem. Dalsgaard is in orde en zal ook deze week rechtsachter staan, maar daartussen kampt Francky Dury met afwezigen. Marvin Baudry pakte een rode kaart tegen Leuven en is er niet bij, terwijl Joël Sami twijfelachtig is.

Sami klaarstomen lijkt het devies

"Zijn blessure van afgelopen weekend evolueert echter heel erg goed", klinkt het bij de hoopvolle coach. "Maar spelen? Dat wordt misschien wel moeilijk. Twijfelachtig."

Bovendien is ook Formose Mendy buiten strijd na een voetblessure, maandagavond opgelopen in de match bij de beloften tegen Charleroi. Karim Essikal mag zich dus - tenzij Sami alsnog in orde raakt - opmaken voor een nieuwe basisplaats centraal achterin. Tenzij Christophe Lepoint - zoals in Brugge - opnieuw achteruitgeschoven zou worden. Het puzzelen kan alvast beginnen.

Ook Karel D'Haene en Chuks Aneke zullen er beiden met knieproblemen niet bij zijn in het Kuipke. "Onur Kaya heeft dan weer nog last van de voet na een duel met Ngawa tegen OH Leuven", besloot Dury het traditionele blessurenieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties