Reactie Diaby na zijn tweeklapper tegen Gent: "Ik vind het belangrijk dat ik niet enkel tegen de kleine clubs scoor"

Cédric De Volder Sander De Graeve
Cédric De Volder en Sander De Graeve vanuit Brugge
| 11 reacties
Diaby na zijn tweeklapper tegen Gent: "Ik vind het belangrijk dat ik niet enkel tegen de kleine clubs scoor"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme gaf gisteren Abdoulay Diaby de voorkeur op Jelle Vossen en die keuze was duidelijk de juiste. Het waren uitgerekend de doelpunten van de Malinees die Club Brugge de finale schonken.

Abdoulay Diaby trapte gisteren dan wel het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen, maar ook in de heenwedstrijd was het de voormalige spits van onder meer Royal Excel Mouscron en Lille OSC die voor het belangrijke doelpunt had gezorgd. 

Met andere woorden: Michel Preud'homme koos voor de snelle voeten van de Malinees en niet voor de neus van Jelle Vossen. En dat bleek achteraf gezien een heel goede keuze. 

"Ik heb ondertussen al vier doelpunten gescoord in deze bekercampagne", glimlacht Diaby. "Maar het is nog niet voorbij, hé. (knipoogt) Ik ben heel blij dat ik mijn steentje kon bijdragen. Het bereiken van de finale was een magisch moment."

Diaby sollicteerde meteen voor een stekje in de punt. In de competitie posteert Preud'homme hem immers vooral op de flank. "Maar iedereen weet dat ik graag in de spits speel. Ik heb dat vorig seizoen bij Moeskroen genoeg bewezen, denk ik."

En nu? Waarom niet de dubbel pakken!

Club Brugge

"Bovendien hecht ik belang aan een doelpunt tegen bijvoorbeeld KAA Gent. Het is belangrijk om ook tegen grote ploegen te scoren en niet enkel tegen de kleinere clubs. En nu? Waarom niet de dubbel pakken!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties