Waarom Gent met Boussoufa een topper (of net niet?) in huis haalde

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Waarom Gent met Boussoufa een topper (of net niet?) in huis haalde
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent verraste maandagavond met dé wintertransfer van dit seizoen: Mbark Boussoufa. De regerende landskampioen haalde zijn voormalige smaakmaker terug naar België en die transfer deed al heel wat stof opwaaien. Maar is Boussoufa nu een aanwinst voor Gent of niet?

Iedereen die Boussoufa ooit al eens in actie zag, is het er over eens: deze jongen is op voetballend vlak absoluut een aanwinst voor Gent én de Jupiler Pro League. De Marokkaan kan dingen met een bal, waar anderen alleen maar kunnen van dromen.

Positief: een geniale voetballer, geen risico's verbonden aan deal

Boussoufa kan zijn tegenstander belachelijk maken met één simpele baltoets én kan een ploeg naar successen leiden. Dat bewees hij reeds in het verleden al.

Bovendien is er voor Gent weinig risico verbonden aan deze transfer. De Buffalo’s huren Boussoufa tot het einde van het seizoen en Lokomotiv Moskou betaalt het salaris van de aanvallende middenvelder door.

Negatief: heeft Gent wel nood aan zo'n vedette?

Verschillende positieve aspecten dus. Maar wegen die positieve aspecten ook op tegen de negatieve? Dat is de vraag die veel mensen zich dezer dagen stellen.

Eerst en vooral: heeft dit Gent nood aan een vedette als Boussoufa? Vanhaezebrouck rekruteert zijn spelers steevast op basis van andere – voor hem belangrijkere –  criteria.

"Medische testen prima", maar wanneer is Boussoufa écht klaar?

Wil Boussoufa er net als die 25 andere Buffalo’s zijn hoofd voor leggen? Kan hij het 90 minuten aan een stuk opbrengen om voor iedere bal te knokken en om de druk te zetten op de verdedigers van de tegenstander? Het zal moeten blijken.

Dat brengt ons meteen bij het volgende: hoe fit is Boussoufa? Bij Lokomotiv Moskou speelde de 31-jarige Boussoufa zijn laatste officiële wedstrijd op 2 augustus 2015, ondertussen al zes maanden geleden.

Volgens Michel Louwagie waren de medische testen van de geboren Amsterdammer prima, maar het is niet duidelijk wanneer hij effectief klaar zal zijn voor de dienst.

Conclusie

Haalde Gent met Boussoufa een vergiftigd geschenk in huis? Dat kan. Kan het zijn dat de huidige spelersgroep niet 100% achter zijn komst staat? Dat kan eveneens.

Maar… Als de voormalige speler van Anzhi en Anderlecht zijn niveau van weleer kan terugvinden, dan hebben de Buffalo’s wel een paradepaardje dat hen naar een tweede opeenvolgende titel kan leiden in huis gehaald. Het zal de komende maanden moeten blijken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties