ASC Antwerp 150 schrijft open brief naar de stad, met fijne verwijzing naar de buren van het Kiel

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 43 reacties
ASC Antwerp 150 schrijft open brief naar de stad, met fijne verwijzing naar de buren van het Kiel
Foto: © SC

Het gaat Royal Antwerp FC opnieuw voor de wind. Op sportief vlak is de oudste club van het land weer op weg naar eerste klasse, en ook de Bosuil wordt grondig aangepakt.

Voor de renovatie van Tribune 1 keurde het schepencollege van de stad Antwerpen op 14 februari een subsidie van € 900.000,00 goed. Maar die steun zorgde voor protest, vanuit de jongerenafdelingen van politieke partijen tot gemeenteraadsleden uit de oppositie en andere beleidsverantwoordelijken. En dus grijpt ASC Antwerp 150 in met een open brief.

Niet de eerste maal

Het officiële supportersorgaan van RAFC wijst er echter op dat het niet de eerste maal is dat er in Antwerpen steun is voor een voetbalclub. In 1999 fuseerde Germinal Ekeren en Beerschot tot GBA. Plots werd hun stadion op het Kiel gerenoveerd voor € 11.500.000,00. De stad betaalde niet minder dan € 5.000.000,00.

ASC Antwerp 150 vindt het dan ook tijd dat de Antwerpenaar meewerkt aan de heropbouw van de Great Old in de plaats van de club tegen te werken. "Wij vragen daarom alle gemeenteraadsleden van de stad en alle andere beleidsverantwoordelijken om te stoppen met het tegenwerken van RAFC en de subsidie van € 900.000,00 goed te keuren", klinkt het verder nog.

Lees de volledige open brief hier nog eens na.

OPEN BRIEF VANWEGE A.S.C. ANTWERP 150 AAN DE GEMEENTERAADSLEDEN EN ANDERE BELEIDSVERANTWOORDELIJKEN VAN DE STAD ANTWERPEN

Antwerpen, 21 februari 2016

Geachte Antwerpenaar,

Op 14 februari keurde het schepencollege van de Stad Antwerpen een subsidie van € 900.000,00 goed voor de betaling van de verbouwingswerken aan tribune 1 van Royal Antwerp Football Club.

Dit is het sein gebleken voor veel mensen om plots ten strijde te trekken tegen RAFC. Vanuit allerlei hoeken, van de jongerenafdelingen van politieke partijen tot gemeenteraadsleden uit de oppositie en andere beleidsverantwoordelijken van de stad: ze maken plotseling bezwaren tegen deze subsidie.

Het is ons inziens nochtans niet de eerste maal dat er in Antwerpen steun is voor een voetbalclub.

In 1999 fuseerde Germinal Ekeren en Beerschot tot GBA. Plots werd hun stadion op het Kiel gerenoveerd voor € 11.500.000,00. De Stad betaalde niet minder dan € 5.000.000,00. De Lotto legde er € 1.500.000,00 subsidie bovenop. Voor het eel dat GBA zelf moest betalen stond de stad borg voor de lening.

Toen GBA in mei 2013 failliet ging moest nog veel geld aan de Stad betaald worden. Door het faillissement van GBA is de stad dit geld allemaal kwijt. Hier heeft nooit een haan naar gekraaid.

Nu Royal Antwerp Football Club niet vele miljoenen maar € 900.000,00 subsidie krijgt wordt er plots “moord en brand” geschreeuwd door velen.

Onbegrijpelijk.

Of zijn dat allemaal mensen die ons het succes niet gunnen ?

Onze nieuwe CEO Patrick Decuyper en zijn bestuur zorgen eindelijk voor een sterke spelersgroep, vernieuwing van het stadion en structurele schuldafbouw.

De toekomst lacht de Royal Antwerp Football Club weer toe. Maar dat stemt blijkbaar niet alle Antwerpenaars gelukkig. Degenen die nu proberen deze subsidie te verhinderen zouden misschien eens een onderzoek kunnen starten naar de vele tientallen miljoenen Euro die de stad Gent geïnvesteerd heeft in de Ghelamco Arena.

Het wordt tijd dat ook de Antwerpenaar meewerkt aan de heropbouw van de Great Old in de plaats van onze club tegen te werken.

Wij vragen daarom alle gemeenteraadsleden van de stad en alle andere beleidsverantwoordelijken om te stoppen met het tegenwerken van RAFC en de subsidie van € 900.000,00 goed te keuren.

Met rood witte groeten,

Het bestuur van ASC Antwerp 150

Filip Vangilbergen – Erwin Aerts – Mark Heylen – Jan Kegels – Philippe Baetens - Geert Boden – Stan Colders - Steven Herman – Steven Hubrecht – Dave Stappaerts – Frank Willekens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties