Laurent, is een Engelse tweedeklasser wel iets voor jou?

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 11 reacties
Laurent, is een Engelse tweedeklasser wel iets voor jou?
Foto: © photonews

Iedereen weet het, Laurent Depoitre kan op veel interesse rekenen door zijn prestaties dit en vorig seizoen. Eén van die geïnteresseerden is Aston Villa. Maar is het een goed idee om de kampioenenploeg in te ruilen voor een Britse tweedeklasser?

Acht punten. Dat is het verschil tussen de Villains en de veilige Premier League-plaatsen. Met andere woorden, de ploeg van manager Rémi Garde, is zo goed als zeker van de degradatie. Maar Laurent, waarom in godsnaam zou je die club kiezen?

Financieel aspect

Ok, je zal er je boterham goed verdienen. Ik snap je wel ergens. Je bent 27 jaar oud en dit kan je laatste kans zijn om goed te verdienen. Gaat het geluid van rinkelende ponden jou verleiden om naar daar te verkassen? En om je sportieve ambities aan de kant te zetten? Dat weet ik niet.

Misschien kan het een idee zijn gewoon af te wachten tot het einde van het seizoen. Dan zal je vrij zijn om te gaan en staan waar je maar wil. Dan kan je je keuze maken. Als international zal er aan geïnteresseerde ploegen geen gebrek zijn. Of je kan zelfs nog verlengen bij La Gantoise.

Sportieve ambities

Los van het feit dat, als je kiest voor de ploeg uit Birmingham, je geen Europese competitie kan spelen, is the Championship op je lijf geschreven. Je bent groot, athletisch en stevig gebouwd, dus je zal zeker niet misstaan aan de andere kant van de zee.

Er wordt niet veel over gesproken, maar die competitie is één van de zwaarste ter wereld. Je zal daar spelen tegen 23 andere clubs. Dat betekent 46 matchen. Je fighting spirit zal er brokken maken.

Maar iedereen is er van overtuigd dat je een hoger niveau aankan. Denk er dus nog eens goed over na. Blijf nu maar geconcentreerd spelen in onze competitie, win desnoods een nieuwe titel met AA Gent en maak dan aan het einde van het seizoen een weloverwogen keuze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties