Wat denkt Paul Van Himst nu zelf over Deschacht die zijn record kan breken? "Niet de grote klasbak, maar..."

Wat denkt Paul Van Himst nu zelf over Deschacht die zijn record kan breken? "Niet de grote klasbak, maar..."
Foto: © SC

Olivier Deschacht kan en zal waarschijnlijk volgend seizoen het record aantal gespeelde matchen voor Anderlecht van Paul Van Himst verbreken. Het clubicoon bij uitstek reageerde daar nu op voor ons: "Hij verdient het meer dan anderen die misschien geen voorbeeld voor de jeugd zijn."

Van Himst heeft met 566 matchen nog steeds 16 wedstrijden meer gespeeld dan Deschacht, maar aangezien de verdediger er volgend seizoen nog een jaartje bijdoet, lijkt hij het met zekerheid te gaan breken. "Records zijn er om gebroken te worden", lacht Van Himst als we hem er mee confronteren.

"Olivier heeft veel verdiensten voor Anderlecht. Ok, het is misschien niet de grote klasbak, maar hij is twintig keer afgeschreven geweest en hij staat er nog steeds. Ja, ik gun het hem. Liever hij, die altijd een voorbeeld is geweest voor de jeugd qua mentaliteit, dan een andere. Het is een vriendelijke gast. Ik ken de familie goed. Nee, het zal me niet kwetsen als hij me voorbijsteekt."

Deschacht heeft niet mijn kwaliteiten, maar hij heeft er meer voor moeten vechten dan ik

Paul Van Himst

Van Himst hoort ook de kritiek van de supporters waarvan sommigen Deschacht niet als 'grote van Anderlecht' beschouwen. "De feiten zijn daar hé. Die jongen kan daar niet aan doen. Hij had niet de kwaliteiten die ik had, dat denk ik ook niet. Maar hij heeft er wel veel meer voor moeten vechten dan ik", vindt Van Himst.

Al had Van Himst in het huidige voetbal misschien ook wel meer matchen achter zijn naam gehad. "Er zijn veel meer Europese matchen. Die poulefases hadden ze niet in mijn tijd. Maar dat doet niets af aan de verdienste van Oli."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties