Uitgelicht: Ivan Santini als Kerel en als Rouche

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 7 reacties
Uitgelicht: Ivan Santini als Kerel en als Rouche
Foto: © photonews

Door het verlies van Charleroi tegen Waasland-Beveren maakt Standard nog kans op Play-off 1. Die kans heeft het onder meer te danken aan hun spits, Ivan Santini. De Kroaat is in vorm en scoort vlotter, maar haalt hij het niveau van bij KV Kortrijk? Wij zochten het uit.

Stoere Kerel

Vorig seizoen maakte Ivan Santini het mooie weer bij KV Kortrijk onder Yves Vanderhaeghe. Hij scoorde toen 13 keer in 23 matchen voor de Kerels. Tussendoor was de Kroaat nog eens goed voor 2 assists.

Mooie cijfers voor een spits van een middenmoter, maar eens in Play-off 1 ging het iets minder vlot. Santini scoorde in slechts 2 van de 10 wedstrijden, maar deed daar wel evenveel assists bovenop. Dat geeft dus een totaal van 15 doelpunten en 4 assists in 33 wedstrijden.

De bedeesde Rouche

Dit seizoen speelt Santini bij Standard en moet hij voor het eerst leren omgaan met de druk van een topploeg. Van een spits van Standard wordt verwacht dat hij de ploeg op sleeptouw kan nemen en dat hij veel scoort. Tot nu toe is Santini daar nog niet echt in geslaagd.

Momenteel scoorde hij 9 keer in 21 wedstrijden voor de Rouches. Dat is toch nog te weinig voor een spits van de Luikenaars. Maar hij is in vorm, de Kroaat was trefzeker in zijn laatste twee wedstrijden. Hopelijk voor Standard trekt hij die lijn door naar zaterdag, want dan komt Racing Genk op bezoek.

Hier kan u de statistieken van Santini nog eens nalezen.

  • Seizoen 2014-2015: 15 doelpunten en 4 assists in 33 matchen. 2.866 minuten gespeeld, waarvan geen enkele invalbeurt.
  • Seizoen 2015-2016: 9 doelpunten en nog geen assists in 21 matchen. 1.280 minuten gespeeld, waarvan 6 invalbeurten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties