Round-up na de reguliere competitie: degradatie OHL toch verrassend, plaats van Westerlo voorspeld

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Round-up na de reguliere competitie: degradatie OHL toch verrassend, plaats van Westerlo voorspeld
Foto: © photonews

De reguliere competitie zit erop, tijd om terug en vooruit te blikken. Kwam onze prognose uit? Wat verwachten de spelers van PO1 en PO2 en hoe ziet onze huisanalist Hernan Losada de titelstrijd evolueren?

16e OH Leuven

Dat promovendus Oud-Heverlee Leuven een moeilijk seizoen zou beleven, stond enigszins in de sterren geschreven. Toch hield onze redactie geen rekening met een degradatie. We posteerden de Leuvenaars voor de start van het seizoen op plaats 14, die recht gaf op een PO2-ticket.

Het mocht niet baten voor de club uit de studentenstad. Ferrera, die eind november Mathijssen verving, deed fraaie voetballers als Trossard, Croizet en Bostock bij momenten flitsen. Toch liet OHL het op de beslissende momenten afweten.

15e Westerlo

Met de 15e stek voor Westerlo kwam onze prognose wel uit. De Kemphanen begonnen met aanvallende twijfels aan het seizoen en bengelden lange tijd onderaan de klassering. Pas toen Bob Peeters het roer van Harm Van Veldhoven overnam, zette de club een forse eindspurt in.

Op de slotspeeldag wipten de Kempenaars in extremis over OHL. Voor Westerlo wacht na een korte break in Spanje enkele maanden zonder competitievoetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties