Misschien wel overdreven West-Vlaamse nuchterheid bij Engels: "Ik ga ervan uit dat ik er niet bij ben"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 10 reacties
Misschien wel overdreven West-Vlaamse nuchterheid bij Engels: "Ik ga ervan uit dat ik er niet bij ben"
Foto: © photonews

Björn Engels gaat nuchter om met zijn eerste selectie voor de Rode Duivels. Alhoewel wij - en vele andere waarnemers - denken dat hij wel een goeie kans maakt op het EK, houdt de Club Brugge-verdediger de boot af: "Ik ben realistisch."

Engels zag wel een kinderdroom uitkomen. "Het is een fantastisch gevoel om bij deze groep te horen. Ik ben samen met Nicolas Lombaerts aangekomen. Ik kende hem al omdat hij een streekgenoot is en hij introduceerde mij ook in de groep", doet Engels het relaas van de eerste dagen. "En dat terwijl ik nog maar 3 maand terug speel. Ja, het is vrij snel gegaan."

Het is een heel groot verschil met Club Brugge

Bjorn Engels

Maar bij de Rode Duivels trainen en bij Club Brugge, het verschil is toch nog groot. "Het was toch serieus aanpassen", geeft hij aan. "Bijvoorbeeld op balbezit spelen... Het gaat allemaal veel sneller, je moet je keuzes ook sneller maken. Het gaat er ook veel steviger aan toe. Ja, het is een heel groot verschil."

De 21-jarige West-Vlaming geniet, maar geeft zichzelf intussen vrij weinig kans op het EK. "Ik ben daar vrij realistisch in. Als ik dit zie, moet ik nog veel stappen zetten voor ik bij deze selectie hoor. Ik moet nog meer aan kracht winnen en de snelheid van uitvoering en de balcirculatie moet beter", geeft hij ootmoedig toe.

Preud'homme traint misschien wat tactischer dan Wilmots

Bjorn Engels

De bondscoach is echter wel tevreden en sluit het zeker niet uit dat hij meegaat naar het EK. "Ik ga er vanuit dat ik er niet bij ben. Ik zal ook niet kwaad zijn als het zo is. Twee-drie maanden geleden had ik dit al niet kunnen dromen."

Gevraagd naar het verschil tussen de trainingen van Preud'homme en van Wilmots gaf Engels een diplomatisch antwoord. "Hier gaat het vooral om balbezit en pressing. Michel traint misschien iets tactischer", gaf hij toe. "Maar dat kan nog komen bij de Rode Duivels hé...", voegde hij er snel aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties