Genk is op dreef, maar Maes blijft op zijn hoede: "Zulte Waregem komt altijd gevaarlijk uit de hoek"

Sean Raab vanuit Genk
| 0 reacties
Genk is op dreef, maar Maes blijft op zijn hoede: "Zulte Waregem komt altijd gevaarlijk uit de hoek"
Foto: © SC

Racing Genk heeft na de winterstop zijn draai gevonden in de Jupiler Pro League. De Cristal Arena is het fort waar Genk het beste voetbal brengt en het vaakst de drie punten verovert. Trainer Peter Maes weet dat het buitenshuis beter moet: "De klik moet nog komen."

Genk is in eigen huis bezig aan een ijzersterke reeks met een 18 op 18 voor de Limburgers. Buitenshuis doen De Smurfen het minder goed met een 5 op 12 sinds de winterstop. "De klik moet nog komen", aldus een eerlijke Peter Maes.

Mentaal voorbereiden

"Onze mentaliteit is bij uitwedstrijden te verschillend als bij thuiswedstrijden. Dat zorgt op zijn beurt dat we de tegenstander te veel hun spel laten spelen en dat wij te weinig zelf creëren", verklaart trainer Maes.

"De spelers zitten er ook mee, het zit in hun kopjes", gaat de Limburger verder. "We moeten geloven dat we buitenshuis kunnen wat we in onze Cristal Arena laten zien. We hebben hier ons identiteit gevonden. Die stempel moeten we nu doordrukken op uitwedstrijden."

Test tegen Zulte Waregem

Dit weekend neemt Racing Genk het op tegen Zulte Waregem en Peter Maes is op zijn hoede: "Zulte Waregem kan altijd verrassend uit de hoek komen, het is een heel gevaarlijke ploeg. Ik weet dat we het moeilijk gaan krijgen", bekent de ex-doelman.

Bij Genk zijn ze vooral bang voor Mbaye Leye: "Hij is een klinische afwerker, geef hem te veel ruimte en hij doet ons de das om", klinkt het overtuigend bij Maes. De trainer beschikt over een volledig fit elftal voor de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties