Wie wordt de 'Young Player of the Year' in de Premier League? Laat je stem horen!

Pieter De Clerck
| 7 reacties
Wie wordt de 'Young Player of the Year' in de Premier League? Laat je stem horen!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze zondag weten we wie de belofte van het jaar wordt in de Premier League. Ook Romelu Lukaku is in de running voor de prestigieuze prijs. Lezen en stemmen maar!

We maakten voor jou een handig overzicht van de zes spelers die op de shortlist staan voor de titel van PFA Young Player of the Year. Ze werden verkozen door de leden van de Professional Footballers' Association (PFA), de spelersvakbond. De award wordt zondag uitgereikt.

Dele Alli

De middenvelder is tijdens zijn eerste jaar in de Premier League uitgegroeid tot een vaste waarde op het middenveld van Tottenham. En hij is nog altijd maar 20 lentes jong. Bovendien vindt Alli vlotjes de weg naar het doel. Al tien keer deed hij de netten trillen voor de Spurs.

Harry Kane

Kane is de tweede speler van Tottenham die mag meedingen naar deze award. Met 24 Premier League-goals mag de 22-jarige aanvaller zich topschutter noemen in één van de beste competities van de wereld.

Romelu Lukaku

Big Rom doet het meer dan goed bij Everton. In zijn derde seizoen voor The Toffees zit hij al aan 18 doelpunten. In de topschutterstand moet hij enkel Kane, Agüero en Vardy voor zich dulden. Bovendien speelt de 22-jarige Belg ondertussen al vijf seizoenen in de hoogste divisie van het Engelse voetbal.

Ross Barkley

Mocht Lukaku niet omringd zijn door andere topspelers, hij zou waarschijnlijk heel wat minder scoren. Een van zijn ploegmakkers wordt nu heel even een concurrent. Lukaku’s leeftijdgenoot Barkley heeft acht goals en zeven assists achter zijn naam staan. Zijn knalprestatie wordt nu beloond met een nominatie voor deze prijs.

Philippe Coutinho

De Braziliaanse middenvelder van Liverpool kwam dit seizoen minder vaak in actie dan vorig jaar. Maar dat lag niet aan het vernuft van de 23-jarige middenvelder, hij stond vaak geblesseerd aan de kant. De balvirtuoos kan nog steeds trots zijn op zijn statistieken: acht goals en vijf assists.

Jack Butland

Het buitenbeentje hebben we tot het einde bewaard. Butland heeft zich dit seizoen opgewerkt tot eerste doelman van Stoke City. 23 jaar is de jonge goalie die tien clean sheets kan voorleggen. Dat zijn er dubbel zoveel als Courtois en maar 4 minder als De Gea, die het met 14 clean Sheets het beste doet.

Wie verdient de award volgens jullie?

67%
13%
17%
0%
4%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties