Onze mening: het mag erg druk worden bij Reviewcommissie

Onze mening: het mag erg druk worden bij Reviewcommissie

De Reviewcommissie komt vandaag waarschijnlijk samen voor speeldagen 4 en 5 van de play-offs. We zijn benieuwd wie ze gaan oproepen, maar wij zagen wel een aantal zaken passeren.

Elke week gaan we op zoek naar fases die door de Reviewcommissie kunnen worden bekeken. Die vergelijken we dan steeds met wat de Reviewcommissie uit zijn hoed tovert. Deze week vonden wij toch weer een aantal zaken die toch wel opvallend was.

José Izquierdo

José Izquierdo zette tijdens de midweekspeeldag even de knie in de rug van Sebastien Dewaest. Zo brak Neymar op het WK zijn ruggenwervel, gelukkig viel het voor de verdediger van Genk best goed mee.

Filip Djuricic

Een elleboogje tijdens de midweek? Jawel, al werd het afgedaan als een botsing. Toch ging Filip Djuricic erg flink door op Nielsen, die groggy naar het canvas moest.

Fernando Canesin

De elleboog van Canesin aan het adres van Verboom tijdens de match van dinsdag mag ook wel eens op de beelden extra geanalyseerd worden. Al moeten we zeggen: de reactie van Canesin na zijn actie was ronduit mooi.

- Fout (en geel) aanvaarden
- Bewust zijn van fout
- Excuses aanbieden
- Bij slachtoffer (Verboom) kijken naar wat hij had aangericht

Kara Mbodj

Het brengt ons meteen bij Kara Mbodj, die op zondag uitpakte met een halve buffelstoot op Akpala. En er was zelfs geen bal meer te zien binnen de tien meter. Pure frustratie van een speler die na de match zijn daden nog half goedpraatte door over een contactsport te beginnen.

Het zou Anderlecht stilaan sieren als grote club dat ze Mbodj voorlopig zelf op het strafbankje zetten, want een voorbeeld voor de jeugd is dit allerminst. Qua timing - twee weken nadat hij Essikal het ziekenhuis inkopte - ook een bijzonder domme actie. Of dacht hij dat er op Schiervelde geen camera's staan?

Olivier Deschacht

Eerder in de match had Olivier Deschacht ook al uitgepakt met een elleboogje. Op zich zonder al te veel erg, maar we geven het voor de volledigheid toch ook even mee om te analyseren.

Wie zou u oproepen? (U kan meerdere namen aanduiden)

40%
32%
13%
92%
40%
2%
2%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties