Praet moet deze zomer weg, maar hoeveel is hij echt waard?

Redactie
| 27 reacties
Praet moet deze zomer weg, maar hoeveel is hij echt waard?
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vandaag wordt er melding gemaakt dat Dennis Praet voor een transferprijs tussen de 9 en 10 miljoen euro zal verkocht worden aan Fiorentina. Indien dat bericht op waarheid gestoeld is, zou Anderlecht hem beter met een grote strik om de nek opsturen naar Italië. Hierbij de redenen.

Praet heeft nog een contract tot medio 2017. Een speler die nog maar één jaar contract over heeft, gaat meestal niet voor zoveel over de toonbank omdat de club in zo'n geval niet al te sterk staat. Het management van de speler heeft immers alle troeven in handen. Als ze het hard spelen, kan hij het seizoen daarop immers transfervrij vertrekken. En dat scenario wil Anderlecht allerminst zien uitkomen.

Wij vroegen een paar managers die niets met de zaak te maken hebben op hoeveel zij de huidige marktwaarde van Praet schatten. En bij alledrie kwam er een verrassend cijfer uit de bus: tussen de 5-6 miljoen euro. Waarom? Eén, omwille van dat laatste contractjaar en twee, omdat Praet nog steeds niet de cijfers neerzet die van hem verwacht worden. Wel heeft hij het voordeel dat hij alledrie de posities achter de spits aankan.

Statistieken

Dit seizoen zorgde Praet als aanvallende speler voor 4 goals en 7 assists in de reguliere competitie en 1 goal en 1 assist in de play-offs tot dusver. Voor velen het teken dat er nog werk is aan de Gouden Schoen van 2015. Daarnaast staan ze ook niet te springen vanuit Spanje, Duitsland of Engeland, waar nog grote bedragen worden neergeteld.

Het is vooral uit Italië dat er interesse is en daar springen ze nog vrij spaarzaam met hun geld om. Als Fiorentina inderdaad zoveel wil neertellen, zou Anderlecht snel toehappen. Van de 12-13 miljoen die ze vorige zomer wilden vragen, is immers al lang geen sprake meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties