Ervaren routiniers Beerschot-Wilrijk getuigen: "In 12 jaar dit nooit eerder meegemaakt"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Ervaren routiniers Beerschot-Wilrijk getuigen: "In  12 jaar dit nooit eerder meegemaakt"
Foto: © Jan Mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de slotseconden van de competitie haalde Beerschot-Wilrijk vorige zondag zijn derde titel op rij binnen. De Antwerpse fusieclub bleef tot het uiterste einde strijden voor de kers op de taart, met dank aan het groepsgevoel.

In mijn actieve profcarrière, die toch al ruim 12 jaar duurt, heb ik deze band nog nooit meegemaakt", vertelt Kenny Thompson die vrijdag zijn kans kreeg in het prestigeduel tegen VW Hamme. (Lees er hier meer over) "De groep bij OHL hing ook enorm aan elkaar, maar dit is nog een pak straffer. Dit team bestaat uit topkerels."

Nooit viel er een negatief woord

"Dit maakte in eerste klasse nooit eerder mee", beaamt ook Hernan Losada. "Door de ruime kern zaten elke match misschien wel tien spelers in de tribune. Maar nooit viel er een negatief woord."

Met de slogan 'Champions believe in themselves, even when no one else does' op hun kampioenenshirts maakten de spelers van Beerschot-Wilrijk hun weerbaarheid duidelijk. (Lees verder) "De groep stond voorop, dat was uiteindelijk de drijfveer om de titel te pakken", besluit Kevin Geudens. "Voor dat gevoel doe je het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties