FC Belghoven Jinty Caenepeel wil ontbolstering verzilveren met promotie: "Maar naar AA Gent keer ik nooit meer terug"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Jinty Caenepeel wil ontbolstering verzilveren met promotie:  "Maar naar AA Gent keer ik nooit meer terug"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jinty Caenepeel en de andere Belgen van FC Eindhoven tellen af naar vrijdag. Dan openen onze landgenoten hun halve finales in de play-offs richting Eredivisie. Een stap die cruciaal kan zijn voor de toekomstplannen.

"Als ik naar de Eredivisie kan gaan, waarom zou ik dan vertrekken?", laat Caenepeel in gesprek met Voetbalkrant.com verstaan. "Ik geloof er wel in. We voetballen goed en de jonge talenten krijgen hier volop hun kans. Dat gebeurt in België minder. Daar denkt men soms dat buitenlanders beter zijn, maar dat is een misvatting volgens mij."

Afgelopen zomer ging Caenepeel ook bij enkele Belgische clubs aankloppen. "Daar vond men mij te jong en had ik nog niets bewezen. Dat is al wat veranderd ondertussen. Via mijn manager hoorde ik dat clubs verrast waren door mijn progressie."

De beloftencoach van AA Gent wilde niet dat ik vertrok

Met de ontwikkeling die hij nu doormaakt zou Caenepeel, goed voor 15 goals, een rol kunnen vertolken bij AA Gent. Maar aan zijn periode bij de Buffalo's denkt hij niet graag terug.

"Naar Gent keer ik nooit meer weer. Ik kreeg er geen respect en werd er niet gewaardeerd. Ik liep er maar gewoon bij. Of ik nog mensen uit Gent hoor? Met beloftencoach Etienne De Wispelaere heb ik nog contact. ik had een goede band met hem, hij wilde niet dat ik vertrok."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties