Het moment van de waarheid voor Racing Genk en Peter Maes: "Het is money time"

Sean Raab vanuit Genk
| 22 reacties
Het moment van de waarheid voor Racing Genk en Peter Maes: "Het is money time"
Foto: © photonews

Racing Genk kon na een 0 op 6 weer de drie punten thuishouden afgelopen weekend tegen Zulte Waregem. Een spetterende prestatie was het zeker niet en dat weet trainer Peter Maes. "In deze fase is het resultaat voldoende."

Peter Maes zag dat zijn Racing Genk tegen Zulte Waregem niet op volle toeren draaide. "Elke speler vervulde slechts de helft van zijn takenpakket", klinkt het kritisch bij de Limburger op een persmoment. "Uiteraard ben ik tevreden met het resultaat, maar niet de manier waarop de drie punten werden behaald."

Doelstelling

Lang spraken ze in Genk over de derde plaats, maar na een 0 op 6 tegen Gent en Club Brugge zijn de prioriteiten veranderd. "In eerste instantie is onze doelstelling de vierde plaats. Eens die van ons is, kunnen we kijken wat nog mogelijk is", klinkt het voorzichtig bij de coach.

We moeten ons niet laten vangen, Oostende oogt fris

-Peter Maes

In de vorige ontmoeting met KV Oostende, gingen de Kustboys 4-0 zwaar onderuit in de Cristal Arena. "Het zal nu compleet anders zijn", waarschuwt Maes. "We spelen op een slechte grasmat in Roeselare tegen een ploeg die vorige week Anderlecht nog heeft laten zien wat het in zijn mars heeft. We moeten ons niet laten vangen, ze ogen nog fris."

Puzzelen op rechtsachter

Timothy Castagne viel deze week uit met een blessure aan de schouder. Het wordt puzzelen voor de trainer van de Smurfen. "Sandy Walsh vervangt Castagne, maar we hebben dan geen back-up op de rechtsachter. Jere Uronen kan daar eventueel nog staan, maar ik weet ook dat Wilfred Ndidi al eens op de rechtervleugel heeft gespeeld", aldus Peter Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties