Wat als we de puntenhalvering overboord gooien? Club kampioen... met straatlengte voorsprong!
Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 21 reacties

Wat als... puntenhalvering niet bestond?

Wat als we de puntenhalvering overboord gooien? Club kampioen... met straatlengte voorsprong!
Foto: © photonews

De Belgische competitieformule blijft voor verdeeldheid zorgen. Maar wat als de halvering van de punten in play-off 1 zou worden afgeschaft?

Onze redactie dook in de cijfers en rekende de behaalde punten van play-off 1 bij de alreeds behaalde punten uit de reguliere competitie.

TEAMREGULIERE PUNTENPO1-PUNTENTOTAAL
CLUB BRUGGE64 punten22 punten86 punten
RSC ANDERLECHT551974
KAA GENT601272
KRC GENK481664
KV OOSTENDE491160
ZULTE WAREGEM43548

Enkele conclusies:

  • Club Brugge is een meer dan verdiende kampioen. Michel Preud'homme en blauw-zwart klokten af op 86 punten. Dat zijn er maar liefst twaalf meer dan RSC Anderlecht. Say no more...
  • Ook de huidige eindstand blijft gerespecteerd. Club als laureaat en Anderlecht dat nog een kans krijgt op het Kampioenenbal. In onze alternatieve competitie zou KAA Gent echter ook al langer zeker geweest zijn van Europees voetbal.
  • KV Oostende rondde de afgelopen maanden een hele mooie kaap. De Kustboys - drie seizoenen geleden nog in tweede klasse - sprokkelden zestig punten bij elkaar. Mooi zo!
  • Er wordt gesproken van het prachtige PO1-parcours van KRC Genk, maar de Smurfen eindigen - als we play-off 1 op zichzelf bekijken - slechts op de derde plaats. Club én Anderlecht deden beter.
  • Zulte Waregem was de voorbije weken duidelijk de mindere van de groep. Essevee haalde een povere vijf op dertig en kon eigenlijk nooit aanspraak op meer dan een figurantenrol.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties