Nieuwe Westerlo-voorzitter omschrijft zichzelf als een mix tussen Marc Coucke en Roland Duchâtelet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuwe Westerlo-voorzitter omschrijft zichzelf als een mix tussen Marc Coucke en Roland Duchâtelet

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 76-jarige baron Vic Swerts is de nieuwe voorzitter van KVC Westerlo. De eigenaar van het bedrijf Soudal, ook bekend uit de wielersport, ziet een mix tussen Marc Coucke en Roland Duchâtelet in zichzelf.

Waar Swerts met Westerlo wil eindigen dit seizoen? "De bovenkant van de middenmoot. Ik ken er niet zoveel van, ik kan je de ploeg van zondag niet zeggen", klinkt het bij de nieuwe voorzitter in Het Nieuwsblad. "Maar we gaan toch niet onderin hangen, dat wil ik niet, godverdorie", lacht de baron.

Swerts wil bij Westerlo één ploeg zien. "Zoals de mannen van IJsland op het EK! Formidabel, hé. Dat wil ik best mee animeren. Maar niet zoals Marc Coucke. Ik zit tussen een Marc Coucke en een Roland Duchâtelet in, dat is goed gezien. Maar het draait altijd om passie."

Zondag Standard

En zondag wacht er de eerste wedstrijd tegen Standard. Maar als het misgaat, zal Swerts alvast niet de kleedkamer instormen. "Dat is voor Herman (Wijnants) en Bob Peeters. Die spelers kennen mij niet. Als ik zou zeggen: Hé, zieveraars ... ze zouden nogal kijken", besluit de grote man van Westerlo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties