De opmerkelijke manier waarop de T2 van Anderlecht het respect van Tielemans (en de hele spelersgroep) verdiende

De opmerkelijke manier waarop de T2 van Anderlecht het respect van Tielemans (en de hele spelersgroep) verdiende
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht is samen met Rene Weiler ook nog een andere Zwitser neergestreken: David Sesa. De assistent-trainer van paars-wit blijkt trouwens een klein fenomeen te zijn op Neerpede. Vraag het maar aan Youri Tielemans.

Sesa is een voormalige vleugelspits die onder meer voor Lecce en Napoli speelde. Hij is de vertrouwensman van Weiler, die op tactisch gebied meer dan eens zijn oor te luisteren gaat leggen bij zijn rechterhand. Maar meer nog, Sesa heeft het respect van alle spelers op korte tijd voor zich gewonnen.

T2 tussen de spelers

Dat doet hij zoals het een echte T2 betaamt: door tussen de spelers te gaan staan en te luisteren naar hun grieven en bekommernissen. Maar ook door zijn verleden als speler. Voor de meeste (jonge) spelers van Anderlecht was Geert Emmerechts de voorbije seizoenen een dinosaurus uit een ver verleden.

En Emmerechts stond ook bekend als ware drilsergeant bij de jongeren. Sesa pakt het op een iets andere manier aan. Na een week stapte hij al op Youri Tielemans af om hem uit te dagen een wedstrijdje vrije schoppen te nemen. Na vijf minuten wist Tielemans al welk vlees hij in de kuip had.

Nog niet verloren van Tielemans

Sesa trapte de ene na de andere vrije trap in de kruising terwijl hij aankondigde in welke hoek hij zou gaan trappen. Intussen is het een frequente uitdaging geworden, maar Tielemans heeft nog geen enkele keer kunnen winnen. Het verhaal gaat dat hij na één van die wedstrijdjes naar de kant stapte met de woorden: "Ik heb nog wat werk precies."

Zo krijg je dus het respect van de hele groep. De Italiaanse Zwitser vormt een uitstekend team met de nieuwe coach van Anderlecht. En heeft ook geen ambities om hoofdtrainer te worden waardoor de twee in harmonie kunnen samenwerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties