Over nieuwste aanwinst Anderlecht: "Fysiek een beest, maar mentaal kwetsbaar"

Over nieuwste aanwinst Anderlecht: "Fysiek een beest, maar mentaal kwetsbaar"

Uros Spajic is de nieuwe verdediger van Anderlecht. De Serviër wordt een jaar gehuurd van Toulouse, waar hij naast de kern was gevallen. Bij Anderlecht moet hij zijn carrière herlanceren.

Spajic vertrok in Servië als belofte, maar stagneerde de laatste tijd. En dat heeft een reden, zegt een volger van de Franse club in LDH. "Hij moet mentaal sterker worden", zegt de man over de 23-jarige centrale afweerpost. "Hij heeft al zijn vertrouwen verloren toen hij naast de kern viel. Een nieuwe omgeving zal hem deugd doen."

Bij Anderlecht moet hij dat kunnen opdoen, want de kansen zullen zeker komen. "Zijn eerste seizoen in Toulouse was goed, maar daarna ging het bergaf. Hij raakte geblesseerd en maakte ook veel strafschopfouten. Fysiek is hij een beest en tactisch is hij ook niet slecht."

Kara is altijd wel een tijdje onbeschikbaar per seizoen.

Spajic moet bij Anderlecht de concurrentie aangaan met Kara Mbodj. Die is een nieuw contract aangeboden, maar is per seizoen ook wel altijd een tijdje onbeschikbaar door schorsingen en blessures. Daarbij komt nog dat hij waarschijnlijk naar de Africa Cup zal vertrekken in januari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties