Defour haalt uit: "Ik ben heel kwaad naar Herman gegaan: "Wij hebben een afspraak!""

Redactie
| 15 reacties
Defour haalt uit: "Ik ben heel kwaad naar Herman gegaan: "Wij hebben een afspraak!""
Foto: © photonews

Steven Defour is nog één keer teruggekomen op zijn vertrek bij Anderlecht. Dat het niet vlot verliep, wisten we al. Maar blijkbaar heeft de middenvelder zich eens echt boos moeten maken op Herman Van Holsbeeck.

Defour zijn transfer had heel wat voeten in de aarde en dat had vooral met de stugge houding van Anderlecht en zijn manager te maken. "Anderlecht had na het vorige seizoen gezegd: "Je mag weg voor 7 miljoen euro." Raar, vond ik: ze hadden me gekocht voor 6 miljoen, als speler van Porto en als international", vertelt hij in HUMO.

"Twee jaar later waren we geen kampioen en was ik ook geen international meer. Ik begrijp dat ze hun geld wilden recupereren, maar 7 miljoen? Ook voor Al-Jazira was dat een moeilijk verhaal. Toen sprong Burnley in de dans en weer deed Anderlecht moeilijk: Engelse clubs hebben meer geld, dus moest ik plots ook meer kosten."

De nieuwe trainer was er al een maand: dan heb je alles toch met hem doorgenomen? Wie er weg mag en wie blijft?

"Vervolgens ging Al-Jazira toch akkoord met die 7 miljoen, maar toen moest dat bedrag in één keer én cash worden betaald. Toen heb ik tegen Herman Van Holsbeeck gezegd: `Herman, ik wil absoluut weg. Er ligt een mooi voorstel van Burnley op tafel: ik wil naar Burnley.’"

Maar nog was het niet in orde, want de belofte dat hij mocht vertrekken stond niet op papier. "Dat had gemoeten, maar ik ben naïef geweest: ik had altijd een goed contact gehad met Herman. Vlak voor de eerste speeldag kreeg ik te horen: "Steven Defour mag niet meer weg van de trainer.""

"Ik ben heel kwaad naar Herman gegaan: "Wij hebben een afspraak!" De nieuwe trainer was er al een maand: dan heb je alles toch met hem doorgenomen? Wie er weg mag en wie blijft? Ik ben ook naar de trainer gestapt en hij heeft tegen Herman gezegd: "Als je Steven een transfer hebt beloofd, moet je die belofte ook nakomen.""

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties