Koning van de rotatie zit niet bij Club Brugge of Gent, deze twee clubs gebruikten al 28 (!) spelers in de Jupiler Pro League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Koning van de rotatie zit niet bij Club Brugge of Gent, deze twee clubs gebruikten al 28 (!) spelers in de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Tijdens de interlandbreak is het altijd een leuk moment om de statistieken in de Jupiler Pro League eens onder het vergrootglas te leggen. Voor al diegenen die denken dat Michel Preud'homme of Hein Vanhaezebrouck 'koning van de rotatie' is... Denk maar gauw iets anders.

Bij Anderlecht en Standard kwamen al 28 spelers in actie

Het zijn namelijk de coaches van Standard en RSC Anderlecht die dit seizoen al een beroep deden op het grootste aantal spelers. Bij beide clubs kwamen er dit seizoen al 28 spelers in actie. Opmerkelijk en een duidelijk teken dat Rene Weiler, Yannick Ferrera en Aleksandar Jankovic zoekende waren of zijn.

De trainers die voor aanvang van het seizoen al van plan waren om te roteren – Michel Preud’homme en Hein Vanhaezebrouck – hielden zich al bij al nog in. Vanhaezebrouck gebruikte tot dusver 24 spelers, Preud’homme nog maar 21 spelers.

Ook De Boeck gebruikte al 24 spelers

Glen De Boeck komt samen met Vanhaezebrouck op de derde plaats, achter Standard en Anderlecht. Ook de trainer van Moeskroen maakte tijdens deze jaargang al gebruik van 24 spelers. Dat heeft wellicht iets te maken met de vele en late transfers van de club. Een excuus dat ook Weiler en Ferrera/Jankovic bij Anderlecht en Standard kunnen inroepen.

Amper 19 spelers in actie bij Eupen en Zulte Waregem

Francky Dury en Jordi Condom deden tot dusver dan weer een beroep op het minste aantal spelers. Bij Zulte Waregem en KAS Eupen kwamen er nog maar 19 verschillende spelers in actie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties