Van Holsbeeck reageert gepikeerd na harde kritiek van Degryse: "Ik denk dat Weiler het nu wel heeft begrepen"

Redactie
| 42 reacties
Van Holsbeeck reageert gepikeerd na harde kritiek van Degryse: "Ik denk dat Weiler het nu wel heeft begrepen"

RSC Anderlecht heeft zich donderdagavond herpakt met een klinkende overwinning in de Europa League. Een goede reactie na de snertmatch van afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren. Al vond manager Herman Van Holsbeeck de kritiek te ver gaan.

René Weiler kreeg de wind van voren omdat hij zei dat “traditie geen doelpunten maakt.” Onder meer Marc Degryse was erg kritisch voor de oefenmeester van paars-wit. Maar Herman Van Holsbeeck zet de Zwitser uit de wind.

“Je moet weten dat Weiler een Duitstalige Zwitser is die veel moeite doet om zich in het Frans uit te drukken. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden wanneer je niet in je moedertaal praat”, aldus Van Holsbeeck voor de camera van RTL.

Onderhoud met Weiler

Al zal de manager van paars-wit Weiler ook op zijn plichten gewezen hebben na de nederlaag tegen Waasland-Beveren. “We hebben een onderhoud gehad met René en ik denk dat hij het nu wel heeft begrepen.”

Over de kritiek van Degryse, die zei dat Weiler Anderlecht op een muur laat afstevenen, was Van Holsbeeck duidelijk. “Ik vraag me af wat er op Anderlecht gaat gebeuren als we ooit eens zesde of zevende staan. We staan nog steeds tweede, hé.”

"Te vroeg om deze ploeg en trainer te beoordelen"

Herman Van Holsbeeck

“Ondanks enkele archislechte wedstrijden, tegen Westerlo en Waasland-Beveren was het écht niet goed, staan we nog bovenaan de rangschikking. Vergeet niet dat we een volledig nieuwe ploeg bouwden en dat het nog wachten is op enkele geblesseerden. Het is dan ook nog te vroeg om deze ploeg en trainer te beoordelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties