Is een trainerswissel tijdens het seizoen een goed idee?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
Is een trainerswissel tijdens het seizoen een goed idee?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit seizoen zijn er al enkele trainerswissels geweest bij onze eersteklassers. Zorgt dat nu effectief voor verbetering of levert het toch niet de gewenste resultaten op?

We vergelijken de resultaten in de Jupiler Pro League voor en na de trainerswissel. Voor Runar Kristinsson bij Lokeren en Cedomir Janevski bij Waasland-Beveren is het nog te vroeg om een beredeneerd oordeel te vellen, dus zij worden hier buiten beschouwing gelaten.

Standard de Liège

Yannick Ferrera haalde 6 op 15 met een doelpuntensaldo van 1, Aleksandar Jankovic 16 op 27 met een doelpuntensaldo van 8.

KV Mechelen

Aleksandar Jankovic begon vrij sterk aan het seizoen met 11 op 18 en een doelpuntensaldo van 3. Sinds zijn vertrek ging het onder Yannick Ferrera achteruit naar 8 op 24 met een doelpuntensaldo van -1.

KVC Westerlo

De start onder Bob Peeters was erbarmelijk met slechts 1 op 18 en een doelpuntensaldo van -10. De komst van Jacky Mathijssen was wel degelijk een verbetering, hij zorgde ondertussen voor 8 op 24 met een doelpuntensaldo van -6.

Conclusie

Een trainerswissel is gewoonlijk het gevolg van slechte resultaten, en dan is een verse trainer zoals verwacht een goed idee.

Bij Standard en Westerlo heeft de nieuwe trainer inderdaad gezorgd voor een verbetering in aantal punten en doelpuntensaldo. Enkel bij KV Mechelen kenden ze op die vlakken een achteruitgang. Maar in dat geval ging het niet om een ontslag, Jankovic vertrok daar zelf omdat hij een aanbod van een topclub kreeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties