Gaat AA Gent in januari voor gewezen Rode Duivel?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 15 reacties
Gaat AA Gent in januari voor gewezen Rode Duivel?
Foto: © photonews

De transfermarkt opent over iets meer dan een maand opnieuw zijn deuren. Heel wat Belgische clubs volgen de ontwikkelingen omtrent interessante spelers op de voet, zo ook KAA Gent.

De kans is namelijk groot dat Gent in januari een nieuwe doelman aantrekt. Zomertransfer Jacob Rinne liet het tijdens de voorbije weken en maanden meer dan één keer afweten, en het vertrouwen in de Zweedse goalie lijkt (voorlopig) dan ook weg te zijn.

Momenteel staat tweede doelman Yannick Thoelen onder de lat, maar of het de bedoeling is dat de gewezen goalie van Lommel United blijft ‘depanneren’? Het is wellicht niet het 'plan A' van Hein Vanhaezebrouck. Een ervaren doelman die het klappen van de zweep kent op het hoogste niveau, komt al meer in de buurt van het plan.

Penneteau?

In dat opzicht zou de 35-jarige Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) een prima aanwinst zijn voor de Buffalo’s. De ervaren rot werd al eens in verband gebracht met AA Gent, maar Charleroi speelt zijn eerste doelman liever niet kwijt in het midden van het seizoen.

Sels huren?

Een alternatief is Matz Sels. De derde doelman van de Rode Duivels vertrok enkele maanden geleden bij… Gent om zijn geluk te gaan beproeven bij Newcastle United. Een tegenvallend avontuur, want momenteel is Sels gedegradeerd tot bankzitter. Geen onrealistische piste, je leest er hier meer over.

Drie Belgen met ervaring: Bailly, Boffin en Casteels

Voorts zijn er nog drie Belgen, mét ervaring, die in aanmerking komen om Gent uit de nood te helpen. Logan Bailly (30) is tweede doelman bij Celtic en diep in zijn binnenste koestert de gewezen Rode Duivel de ambitie om nog eens aan de slag te gaan bij een Belgische topclub.

Bankzitter bij Celtic

Dat de ex-doelman van KRC Genk en Borussia Mönchengladbach veel van zijn pluimen verloren heeft, zal niemand verbazen. Bailly is niet meer de steengoede doelman die hij in zijn gloriejaren was. Maar toch: keepen verleer je niet, en een Bailly in vorm kan een belangrijke pion zijn bij een Belgische ploeg.

Eerste doelman bij Eskisehirspor... in tweede divisie

Een andere piste is Ruud Boffin. De 29-jarige Limburger is eerste doelman bij Eskisehirspor, waar hij momenteel aan zijn vijfde seizoen bezig is. Boffin tuimelde met die club uit de eerste klasse en staat momenteel vierde in de tweede reeks.

Mocht het bij Boffin kriebelen om een Belgisch vervolg aan zijn carrière te breien, dan zou hij wel eens spek voor de bek van Gent kunnen zijn. Boffin was in het verleden al enkele keren in beeld bij de Rode Duivels, maar het kwam – onder meer bij het WK 2014 – net niet tot een selectie.

Bankzitter bij Wolfsburg

Koen Casteels is de laatste Belgische naam die opvalt. De ex-doelman van Genk zit tegenwoordig weer op de bank bij VfL Wolfsburg en dat is – vanzelfsprekend – niet naar zijn zin. Casteels is nog steeds maar 24 en zou dan ook een goede aanwinst zijn met het oog op de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties