Opluchting bij Kristinsson: "In onze situatie ben je bang om een goal tegen te krijgen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lokeren
| 0 reacties
Opluchting bij Kristinsson: "In onze situatie ben je bang om een goal tegen te krijgen"

De opluchting was groot bij Runar Kristinsson na de 1-0 overwinning van Sporting Lokeren tegen Sint-Truiden. Het is voor de IJslander zijn eerste zege als T1 van de Waaslanders.

"De drie punten zijn meer dan welkom", opent Kristinsson de persconferentie. "Het was een moeilijke wedstrijd tegen een sterk STVV. We hadden twee goede kansen in de openingsfase, maar daarna kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. In de tweede helft claimde Sint-Truiden de bal en daar hadden we het moeilijk mee. We hebben wel weinig kansen weggegeven."

Maar de krappe 1-0 voorsprong werd vastgehouden door de thuisploeg. "In onze situatie ben je bang om een goal tegen te krijgen. Je begint aan verdedigen te denken, want het is mentaal moeilijk om zo laag in het klassement te staan. Maar dat is ook de verdienste van STVV. Zij hebben ons achteruit gedrukt."

In de blessuretijd viel dé kans op de 1-1, maar Copa redde de meubels met een knappe parade. "In de slotfase heeft Copa ons gered met een fantastische save", aldus Kristinsson. "Of we nu de drie punten pakken met mooi voetbal of door hard te werken, dat speelt even geen rol. We mogen hier niet te lang van genieten, want we moeten hard blijven werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties