Mogen Vanhaezebrouck en co ongestraft hun frustraties over de refs uiten? Of moeten we naar een systeem volgens Engels model?

Diederik Geypen
Diederik Geypen en Redactie
| 17 reacties
Mogen Vanhaezebrouck en co ongestraft hun frustraties over de refs uiten? Of moeten we naar een systeem volgens Engels model?
Foto: © photonews

Zoals ieder seizoen staan ook dit jaar de scheidsrechters in onze hoogste klasse ter discussie. Verschillende coaches uitten de afgelopen weken hun ongenoegen. Maar kan dat zomaar? Dat is de insteek van ons wekelijks debat.

Onder meer Michel Preud'homme en Hein Vanhaezebrouck spaarden hun kritiek niet en gingen misschien wel over de schreef met hun uitlatingen. Te meer omdat coaches na een wedstrijd al te makkelijk ongestraft hun ongenoegen mogen ventileren.

Mourinho als voorbeeld

Intussen denkt men aan sancties voor arbiters die in de fout gaan, maar wat met trainers? Moet men strenger optreden tegen oefenmeesters die over de schreef gaan? Zo vliegen sommige coaches wel eens naar de tribune, maar die nemen dan doodleuk achter de dug-out plaats.

In Engeland treedt men harder op tegen het gedrag van de managers. José Mourinho ligt al een heel seizoen in de clinch met de refs. Nu opende de Engelse voetbalbond (FA) een onderzoek naar zijn gedrag in de jongste PL-match tegen West Ham United.

Naar Engels model?

Eerder moest The Special One na de topper tegen Liverpool al een boete van 8.800 euro ophoesten, gevolgd door opnieuw een boete van 55.000 euro en een schorsing tegen Swansea City. Nu dreigt alweer een sanctie.

Vindt u dat de Jupiler Pro League in de toekomst moet handelen volgens Engels model? Of mag alles bij het oude blijven? U heeft het voor het zeggen in ons wekelijks debat. Laat uw stem horen in onze poll en de reacties!

Hoe moet men in de toekomst optreden?

83%
0%
21%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties