Kevin Geudens heroverde zijn basisplek bij Beerschot-Wilrijk: "Op het juiste moment mee op de trein gesprongen"

Koen Frans
Koen Frans
| 5 reacties
Kevin Geudens heroverde zijn basisplek bij Beerschot-Wilrijk: "Op het juiste moment mee op de trein gesprongen"
Foto: © jan mees

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alles liep de voorbije weken gesmeerd voor KFCO Beerschot-Wilrijk. Misschien zit de inbreng van Kevin Geudens daar wel voor iets tussen. De ervaren middenvelder veroverde na de verloren wedstrijd tegen Dessel opnieuw een basisplaats, Beerschot-Wilrijk pakte sindsdien zes overwinningen op rij.

Vorige week werd Kevin Geudens 36. De ex-speler van KV Mechelen en Westerlo is aan zijn tweede seizoen bezig bij KFCO Beerschot-Wilrijk. Maar in het begin van het seizoen mocht Geudens slechts af en toe opdraven. Het bankzittersstatuut was even wennen voor de ervaren middenvelder. "Ik had dat nog nooit meegemaakt in mijn carrière", bekent Geudens aan Voetbalkrant.

"Maar ik ben me altijd blijven inzetten op training en ging er positief mee om. Ik heb veel geduld opgebracht en rustig gewacht op mijn kans. En toen die kans er kwam, heb ik ze met beide handen gegrepen. Ik geloofde niet in een scenario waarbij ik een heel jaar op de bank zou zitten", klinkt het vastberaden.

Ik geloofde niet in een scenario waarbij ik een heel jaar op de bank zou zitten.

Juiste keuzes

Geudens promoveerde zowel met KV Mechelen als Westerlo naar eerste klasse. Ook bij Beerschot-Wilrijk maakte hij vorig jaar meteen een promotie mee. "Ik heb vaak de juiste keuzes gemaakt in mijn carrière", zegt de nuchtere Kempenzoon daarover. "In het begin van dit seizoen moest ik dus wel een paar weken op de tanden bijten, maar hard werken loont. Ik ben op het juiste moment mee op de trein gesprongen."

De jaren beginnen intussen wel te wegen. Gaat Geudens ook de volgende promotie van Beerschot-Wilrijk nog meemaken? "Ik wil de doelstelling van de club graag waarmaken. Maar ik weet nog niet of ik zelf mee zal stijgen. Ik sta nu weer enkele weken op rij in de basis en zal in januari of februari evalueren hoe mijn lichaam daarop reageert. Volgend seizoen ben ik weer een jaartje ouder en het tempo zal in 1B wel wat hoger liggen dan in eerste amateur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties