Reactie Preud'homme vindt excuses voor aanvallende non-match: "Halve spelers en geen Izquierdo"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 46 reacties
Preud'homme vindt excuses voor aanvallende non-match: "Halve spelers en geen Izquierdo"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als twee dikke vrienden kwamen Michel Preud'homme en René Weiler de perszaal van Anderlecht binnengestapt. Wat grappen en grollen en eensgezindheid over de wedstrijd: "Dit was niet zo slecht als iedereen denkt."

Michel Preud'homme kon het tactisch allemaal wel smaken. "De twee ploegen hebben een goeie verdedigende match gespeeld. Door omstandigheden konden we offensief niet brengen wat we wilden. We hadden deze match helemaal anders voorbereid, maar dan viel Izquierdo ziek uit. Een halve Limbombe, een halve Refaelov en geen Izquierdo... Daardoor moesten we aanpassen."

Preud'homme had immers een ander plan. "Nu kwam Claudemir altijd in balbezit in de vrije ruimte. We hadden Anderlecht véél meer pijn kunnen doen, maar we ontbraken de spelers om het te doen. Maar over de mentaliteit ben ik bijzonder tevreden, daar valt niets over te zeggen. Dit was quasi dezelfde ploeg die met 4-0 won van Anderlecht, maar in de fond hadden we niet dezelfde kwaliteit voor handen."

Ik verwacht meer van Vanaken

Eén van de spelers die aanvallend ontgoochelde, was Hans Vanaken, die zijn stempel niet kon drukken. "Hans heeft heel goed druk gezet, maar je weet dat ik veel meer van hem verwacht. Ik wil initiatief van hem zien om iemand alleen op weg naar doel te zetten. Maar goed, hij heeft hard gewerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties