Dit is hét Dream Team van de reguliere competitie!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties

Onze redactie selecteerde de beste elf van speeldag één tot dertig

Dit is hét Dream Team van de reguliere competitie!

De play-offs komen eraan en dus kijken we nog een laatste keer terug op de reguliere competitie. We selecteerden het beste elftal van speeldag één tot en met dertig.

Doel

Tussen de palen kiezen we voor Colin Coosemans. Sinds de blessure van Anthony Moris is hij de certitude bij KV Mechelen. Hij deed het zó goed dat Moris niet meer terug in het team geraakte. Coosemans is helemaal terug.

Verdediging

Achterin kon Coosemans rekenen op een stevige defensie met Aleksandar Bjelica als exponent. Ook Charleroi kon teren op een defensief sterk blok met wijzigende bezetting. Kapitein Javi Martos was dé leider en de constante factor. Timothy Derijck zorgde voor maturiteit bij Zulte Waregem.

Middenveld

Tijd voor ons stevig bevolkt middenveld. Ruud Vormer in het centrum was een no-brainer. De Nederlander was de sterkste over het hele seizoen bij Club Brugge. Naast hem is het ook geen verrassing dat we voor Youri Tielemans kiezen. Hij zette opnieuw een stap in zijn carrière dit seizoen.

Iets meer voorin was Pozuelo dé reden waarom Racing Genk nog lange tijd mee kon strijden om play-off 1. Ishak Belfodil was bij Standard samen met Orlando Sa de gevaarlijkste man.

Aanval

In de spits kiezen we voor drie centrumaanvallers. Lukasz Teodorczyk is een certitude. De topschutter is dé revelatie van de competitie. Landry Dimata is dan weer hét opkomende talent. Bij Standard zullen ze na zijn prestaties intussen allemaal grijs haar hebben.

Mbaye Leye is ook op een leeftijd gekomen waarbij de eerste grijze lokken tevoorschijn kunnen komen, maar hij toont nog steeds dat hij niet versleten is. Hij droeg het team van Zulte Waregem naar een derde plaats.

Meer nieuws

Meer nieuws