Opvallende statistiek: drie koningen met de kop in België, één team scoorde opvallend veel met het hoofd

Opvallende statistiek: drie koningen met de kop in België, één team scoorde opvallend veel met het hoofd
Foto: © photonews

Vandiepenbeeck en Mercier zijn de eerste (en enige) twee spelers die in de play-offs al een doelpunt wisten te scoren met het hoofd. Maar welke spelers en welke teams deden dat het meeste in de reguliere competitie? Enkele verrassende resultaten.

Als we het per speler individueel gaan bekijken, dan valt op dat er drie 'koningen van het hoofd' zijn in de reguliere competitie. Zowel Orlando Sa, Lukasz Teodorczyk als Ally Samatta scoorden al vijf keer met de kop.

Diverse andere spelers wisten ook twee of meer keer met het hoofd te scoren. We lijsten het voor jullie graag even op, zodat jullie mee zijn met het volledige lijstje:

  • Sa, Teodorczyk en Samatta 5
  • Lerager, Belfodil, Dimata, Ganvoula en Pollet 4
  • De fauw, Leye, Derijck, Boli, Perbet en Gano 3
  • Lepoint, Pulido, Milicevic, Baby, Vanaken, Colley, Buatu, De Sutter, Saadi 2

Er werden verder ook drie owngoals gemaakt met het hoofd: De Witte, Blondelle en Essikal waren de ongeluksvogels van dienst. In totaal werden 128 goals gemaakt met de kop.

Qua ploegen steekt Zulte Waregem er met 18 goals met kop en schouders bovenuit. Standard (met dank aan Sa en Belfodil) en STVV vervolledigen het podium met 12 en 11. Onderaan valt op dat Eupen amper 1 keer een kopbaldoelpunt maakte.

Bekijken we het procentueel op het totaal aantal doelpunten, dan komt Essevee met 18 op 49 nog steeds als beste leerling uit de klas. Ook STVV en Westerlo doen het procentueel goed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties